De 6 beste goedkope smartphones met 4G

© PXimport

De 6 beste goedkope smartphones met 4G

Geplaatst: 13 maart 2015 - 08:36

Aangepast: 14 december 2022 - 15:43

Gijs Ettes

Niet iedereen die een nieuwe smartphone nodig heeft, wil daarvoor honderden euro's uitgeven. Gelukkig zijn er anno 2015 slimme telefoons in alle soorten, maten en prijsklassen. Hier 6 toestellen voor minder dan 200 euro die zeker het overwegen waard zijn.

6. Samsung Galaxy Ace 4

Prijs: 150 euro

Samsung heeft een groot aantal toestellen in het budgetsegment en daarvan is de Galaxy Ace 4 met afstand de populairste. Let wel op als je overweegt het toestel te kopen: er zijn namelijk twee versies (met 3G of 4G) in omloop die vrijwel evenveel kosten.

Wat overige specs betreft zijn ze identiek. Er is een 4 inch-scherm (800 bij 480 pixels), 4GB aan uitbreidbare opslag en een bescheiden 1,2GHz dualcore-processor aan boord. De Ace 4 is een flinke slag kleiner dan andere telefoons in dit lijstje, en helaas ook de minst krachtige. De hardware is voldoende om Android KitKat vloeiend te draaien, maar aan ingewikkelde 3D-games heeft de smartphone geen boodschap.

 

© PXimport

5. Huawei Ascend G6

Prijs: 136 euro

De Ascend G6 is sinds de introductie in april 2014 flink in prijs gezakt. Toch biedt dit compacte en lichte (115 gram) toestel veel waar voor zijn geld. De G6 wordt aangedreven door een 1,2GHz quadcore-processor en heeft 1GB aan werkgeheugen, ruim voldoende dus om Android 4.3 (Jelly Bean) zonder problemen te draaien. Voor de opslag van apps en media is 4GB beschikbaar; dat is wat weinig, maar je hebt de optie om het geheugen uit te breiden met een microSD-kaartje.

Het scherm van de Ascend G6 meet 4,5 inch en heeft een redelijke resolutie van 960 bij 540 pixels. Verder zijn er twee goede camera's met 8 en 5 megapixels aan boord en een 2000 mAh-accu. De versie met 4G-ondersteuning is enkele tientjes duurder, maar het overwegen waard.

 

© PXimport

4. Nokia Lumia 635

Prijs: 130 euro

De Nokia Lumia 635 is een echte instaptelefoon, maar wel eentje die over 4G-ondersteuning en de laatste versie van Windows Phone beschikt. Qua specs is hij vergelijkbaar met de Android-telefoons die je in deze prijsklasse vindt. Het 4,5 inch-scherm heeft bijvoorbeeld een resolutie van 854 bij 480 pixels en voldoet daarmee net. Wel maakt het toestel gelukkig gebruik van een ips-paneel, waardoor het een goede kleurreproductie heeft en prima kijkhoeken.

 

© PXimport

De Snapdragon 400-chip en 512MB aan werkgeheugen zorgen ervoor dat de Lumia 635 niet hapert als je door de interface scrolt en veelgebruikte apps als de browser en camera start. Ook is er met 8GB opslag voldoende ruimte om eigen content op het toestel te zetten. Van de 5 megapixel-camera moet je niet te veel verwachten, maar de accuduur is met gemiddeld anderhalve dag prima.

3. LG G2 Mini

Prijs: 155 euro

Dit kleine broertje van de LG G2 is al een jaar op de markt, maar nog steeds een interessante optie voor wie een goedkope smartphone met 4G zoekt. Dat is met name te danken aan de prijs van de LG G2 Mini, die inmiddels is gehalveerd. Voor circa 150 euro krijg je een stevige en compacte smartphone met een uitstekende accuduur en een prima 8 megapixel-camera.

Net als de reguliere G2 heeft de telefoon zijn knoppen aan de achterzijde, waardoor de bezels rond het scherm lekker dun zijn. Enig nadeel is het 4,7 inch-scherm, dat weliswaar goede kijkhoeken heeft, maar ook een relatief lage schermresolutie van 960 bij 540 pixels. Uit de doos draait de LG G2 Mini op Android 4.4 (KitKat). Voor de opslag van apps en media is 8GB aanwezig; ruim voldoende voor de gemiddelde gebruiker.

 

© PXimport

2. Huawei Ascend Y550

Prijs: 119 euro

Huawei heeft een groot aantal smartphones in zijn portfolio die je voor een prikkie in huis haalt. De Huawei Ascend Y550 is er zo eentje en biedt verrassend veel waar voor zijn geld. Het toestel draait op Android 4.4 (KitKat) en wordt aangedreven door een moderne 64-bit Snapdragon 400-chip. Verder is er 1GB aan werkgeheugen en 4GB opslag aanwezig, die uitbreidbaar is tot maximaal 32GB. Prettig zijn ook de twee capabele camera's met 5 en 2 megapixels en de 2000 mAh-accu, die vervangbaar is.

 

© PXimport

Het 4,5 inch-scherm van de Ascend Y550 heeft een lage resolutie (854 bij 480), maar het toestel heeft wat ons betreft een ongekende prijs-kwaliteitverhouding. Dat is vooral handig als je al een sim only-abonnement hebt en het toestel apart erbij wil kopen.

1. Motorola Moto G

Prijs: vanaf 170 euro

De Motorola Moto G is in een aantal varianten verkrijgbaar. Zo heb je het model uit 2013 met zijn 4,5 inch-scherm (1280 bij 720), 1,2GHz quadcore-processor en ondersteuning voor 3G. Voor een paar tientjes meer haal je dezelfde smartphone in huis, maar dan met 4G én een sleuf voor microSD, zodat je de 8GB opslag kunt uitbreiden.

Dit model werd in 2014 opgevolgd door een nieuwe versie die grotendeels hetzelfde is, maar de beschikking heeft over een groter 5 inch-scherm, een betere camera en twee speakers aan de voorzijde. Alle modellen hebben echter gemeen dat ze een stockversie van Android 5.0 Lollipop draaien en ontzettend veel waar voor hun geld bieden. Ze zijn vlot en gebruiksvriendelijk en interessante voor zowel beginners als gevorderde smartphonegebruikers.

 

© PXimport

Voor welk budgettoestel zou jij gaan? Laat het ons weten in de comments!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten