Dit zijn de 10 beste smartphones van 2019

Door: Joris Peterse | 15 april 2019 15:15

Huawei P30 Pro
Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2
  3. Pagina 3
  4. Pagina 4
  5. Pagina 5

In 2019 brengen de grootste smartphone-makers weer een voor een nieuwe telefoons uit, maar de modellen uit 2018 zijn nog steeds goed. Samsung heeft de Galaxy S10 en de Note 9, Apple de iPhone Xs en iPhone 8, en er zijn topsmartphones als de Huawei P30 Pro en de OnePlus 6. Wij zetten de beste smartphones van 2019 of die je nu kunt kopen voor je op een rij.

De winnaar: Huawei P30 Pro

Prijs vanaf € 999,-
Kleuren Zwart, blauwgroen, wit/paars, rood
OS Android 9.0 (Emui 9)
Scherm 6,5 inch oled (2340 x 1080)
Processor 2,6 Ghz octacore (Kirin 980)
RAM 8GB
Opslag 128 of 256GB
Batterij 4.200 mAh
Camera 40, 20, 8 megapixel (achter), 32 megapixel (voor)
Connectiviteit 4G (LTE), Bluetooth 5.0, wifi, gps, nfc
Formaat 15,8 x 7,3 x 0,8 cm
Gewicht 192 gram
Overig vingerafdrukscanner achter scherm, usb-c headset, IP68
Website www.huawei.com
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Camera's
  • Specificaties
  • Ontwerp en kleuren
  • Scherm
  • Accuduur
  • Minpunten
  • Prijs
  • Geen koptelefoonpoort
  • NM-geheugenkaart
  • EMUI

Dit artikel wordt geüpdatet naarmate we meer smartphones in handen krijgen. Check dus regelmatig de lijst!

Huawei P30 Pro

Huawei neemt voor het eerst het stokje over van de beste smartphone. Dat is eigenlijk vooral te danken aan de revolutionaire camera, waarmee de Huawei P30 Pro is uitgerust. Alhoewel, ik kan beter camera's zeggen. Er zijn drie camera's en een TOF-sensor, een lens die speciaal bedoeld is om afstand te kunnen meten - waarmee je de voorgrond of achtergrond onscherp maakt op foto's. Het meest indrukwekkend zijn echter de innovatieve zoomlens en de mogelijkheid om in het donker te fotograferen. De Huawei P30 Pro beschikt met afstand over de beste smartphonecamera die we in handen hebben gehad.

Huawei P30 Pro
Je weet verder wat je kunt verwachten van een Huawei-smartphone in de duurste prijsklasse. De cameramogelijkheden hadden we het al over. Maar ook het scherm is fantastisch, de bouwkwaliteit is indrukwekkend (maar van kwetsbaar glas) en qua prestaties kan de P30 Pro meekomen met de andere topsmartphones.

Toch zijn er ook nadelen te noemen bij de Huawei P30 Pro. De EMUI-softwareschil die over Android uitgerold wordt is rommelig en brengt veel overbodige apps en reclame-apps. Dat verdient een smartphone van zo'n duizend euro niet. Ook ontbreekt een koptelefoonaansluiting en kun je niet je gewone micro-sd geheugenkaart in de smartphone plaatsen: je moet een speciale NM-geheugenkaart (gemaakt door Huawei) aanschaffen om het opslaggeheugen uit te breiden. Zou Huawei dit toestel met deze aansluiting, micro-SD geheugenkaartjes en Android One uitbrengen, dan zou de Huawei P30 Pro wat ons betreft een volle 10 scoren. Een mens mag dromen, toch?

Hier vind je de hele review van de Huawei P30 Pro.

Huawei P30 Pro
Huawei P30 Pro

Samsung Galaxy S10+

Samsung viert de tiende verjaardag van de Galaxy S met de Galaxy S10 -serie. Deze serie bestaat uit een drietal smartphones: de Galaxy S10, de goedkopere Galaxy S10e en de superdeluxe Samsung Galaxy S10+.

Samsung Galaxy S10 Plus
Wie kiest voor een Samsung Galaxy-topsmartphone, krijgt de meest compleet uitgeruste smartphone. Het mooiste smartphonescherm van alle smartphones vind je op de S10+. Bovendien heeft het oledscherm geen last van een scherminkeping, maar een 'cameragat' in de rechterbovenhoek. Ook zijn de afgebogen schermranden weer aanwezig, om zo vrijwel de gehele voorzijde uit scherm te laten bestaan. In de onderkant van het scherm zit een vingerafdrukscanner gewend. Een slim stukje techniek, dat helaas nog niet even snel en nauwkeurig werkt als de fysieke scanner die je aan de achterzijde van de Galaxy S9+ vond.


De drie camera's aan de achterzijde maken (zoals je gewend bent van Samsung) weer topfoto's. Een telelens, groothoeklens en gewone cameralens zorgen ervoor dat je drie zoomniveau's hebt. Samsung maakt gebruikt van een nieuwe Android-skin: OneUI. Deze werkt vloeiend en oogt modern, maar heeft als nadeel dat er nog altijd veel reclame- en dubbele apps aanwezig zijn. Ook de spraakassistent Bixby is nog altijd geen verrijking. Vervelend is dat hier aan de zijkant van de smartphone nog altijd een knop voor is gereserveerd. Deze knop kun je niet ergens anders voor gebruiken, alleen uitschakelen.

Lees hier de volledige review van de Samsung Galaxy S10+.

Samsung Galaxy S10 Plus
Samsung Galaxy S10 Plus

16 Reactie(s) op: Dit zijn de 10 beste smartphones van 2019

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 10 maart 2017 08:35 RLichtendahl
    Zou graag een vergelijking zien tussen ALLE smartphones waarin een onderscheid gemaakt wordt tussen een al of niet uitneembare accu en het vervangingsgemak van een scherm wanneer dat kapot gaat
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • 10 maart 2017 15:48 Buur
    En dan te bedenken dat je dit helemaal niet nodig hebt…
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • 26 oktober 2017 12:17 JPe
    @buur een huis heb je ook niet nodig, toch? Maar wel fijn om te hebben.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • 26 oktober 2017 13:28 Buur
    @jpe ?
    De totale versmelting van de nieuwe generatie mensen met hun smartphone is voor mij echt niet te bevatten. Ik mag dan een oude lul zijn, maar het genot en vooral het nut van het continu afgeleid zijn is onbegrijpbaar. Dat een smartphone zo nu en dan behoorlijk handig kan zijn is me inmiddels duidelijk, maar dat volledige bevolkingsgroepen na 1 dag zonder smartphone al gillend gek of depressief worden is echt compleet van de pot gerukt. Steeds vaker lees je over experimenten waarbij jongeren het een week zonder smartphone proberen, en daarbij altijd een enorme verlichting ervaren, en vertellen hoe blij ze zijn dat ze eens wat meer zien dan wat er wordt voorgeschoteld op hun schermpje. Achteraf vallen ze echter allemaal weer terug, onder het motto 'fear of missing out'.
    Ik kan er gewoon echt niet bij dat het zo moeilijk is om er afstand van te nemen. Omdat de mensen inmiddels al te ver heen zijn is het geloof ik onmogelijk om hier een discussie over te voeren; deze generatie is al verloren. Tegenwoordig vindt men het belangrijker welke smartphone het beste is, niet of ze überhaupt een nieuwe nodig hebben (wat vrijwel in alle gevallen niet het geval is).
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • 5 november 2017 21:34 ms72
    @Buur Ik vermoed dat elke nieuwere generatie zoiets door maakt. Of het nu van de veer en inkpot naar de balpen ging, van de kar naar de auto, laat staan toen de t.v. en de koelkast op de markt kwamen. Tijden veranderen en enkelen niet!
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • 13 april 2017 10:50 FredZ
    Ben het wel eens met de eerdere opmerking over de uitneembare accu. Per slot van rekening was een vaste accu in eerdere tests (en in ieder geval voor mij) een "deal breaker". Evenals de policy van fabrikanten om eventuele Android updates niet of zeer vertraagt beschikbaar te stellen.
    Zijn dit overigens nog "houdbare" argumenten of 1) zijn de accu's zo goed tegenwoordig dat die eerder "overlijdt" dan de phone zelf en 2) worden de updates nu (bijna) altijd wel doorgegeven?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • 1 oktober 2018 13:48 bussie_it
    @FredZ
    Zie het probleem niet zo dat accu niet te verwisselen is.

    Als accu vervangen moet worden zijn er genoeg zaakjes / personen die dat snel en voor een zacht prijsje kunnen doen.

    Backup batterij is ook niet nodig, dat is gewoon een dik battery-pack, kost tegenwoordig ook niks meer. 15.000 mah bij Action.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • 13 april 2017 10:52 FredZ
    Rectificatie: …. eerder "overlijdt" ….. moet natuurlijk later zijn. Sorry.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • 13 april 2017 11:11 JohannesG
    Ik mis een 'ranglijst' aan het begin, zodat je direct kunt zien welke telefoons worden besproken. Ook is er alleen maar van de eerste vier toestellen een overzichtslijst - met **** waarderingsscore - opgenomen. Opvallend is ook dat er nog steeds een 'oude' review van de OnePlus 3 in staat, terwijl de One Plus 3T - met enige lichte verbeteringen, ook op de kritiekpunten - toch al in november is uitgebracht als vervanger van de One Plus 3, want die wordt dus niet meer geleverd.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • 13 april 2017 11:36 joris-peterse
    Een paar jaar geleden was een verwisselbare accu altijd normaal, dus als een accu niet vervangbaar was, vermeldden we dat altijd. Intussen is een verwisselbare accu een uitzondering, maar als dat 't geval is bij een smartphone, dan komt dat natuurlijk wel in de review te staan. Voor wat betreft het updatebeleid, dat is natuurlijk heel lastig in een review. Het enige wat je kunt bespreken is de reputatie van een fabrikant.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • 26 oktober 2017 08:01 jordan.dp@telenet.be
    Ik zweer bij Xiaomi. Veel inhoud voor weinig geld!
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • 28 juni 2018 19:41 tranceguy
    HTC, een betere is er gewoon niet, simpel. Dat deze er niet eens instaat, daardoor kan ik de lijst niet eens serieusnemen want HTC's topmodel hoort met kop en schouders de kop te pakken…
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • 1 juli 2018 15:04 joris-peterse
    @tranceguy die heb ik onlangs getest, op papier lijkt het heel wat. In praktijk viel het me helaas erg tegen. https://computertotaal.nl/artikelen/review/htc-u12-htcs-beste-is-niet-genoeg
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • 9 juli 2018 15:47 Kasander1
    Wees eerst eens echt eerlijk tegen jezelf over wat je met je smartphone wil gaan doen. Heb je nou echt een smartphone nodig van 900 euro? Of wil je 'm stiekem om te showen?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • 13 januari 2019 20:26 Heijman
    Hmm dit blog artikel is van 2019 maar de reacties stammen van 2017. ???
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • 21 januari 2019 15:01 joris-peterse
    @Heijman "Dit artikel wordt geüpdatet naarmate we meer smartphones in handen krijgen. Check dus regelmatig de lijst!"
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.