Everything - Verkenner met snelle zoekfunctie

Door: Maikel Dijkhuizen | 12 juni 2018 08:39

Zoeken
Review

Niet iedereen vindt het gebruik van Windows Verkenner even prettig. Geen probleem, want er zijn genoeg alternatieve bestandsbrowsers in omloop. Het gratis Everything is hiervan een prima voorbeeld. Het voornaamste speerpunt van dit compacte programmaatje is de vlotte zoekfunctie.

Everything

Prijs
Gratis
Taal
Nederlands
OS
Windows 7/8/10
Website
www.voidtools.com
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Draagbare versie
  • Zeer vlot zoeken
  • Duidelijke gebruikersomgeving
  • Minpunten
  • Geen mappenstructuur
  • Niet op inhoud zoeken

Everything is zowel in een 32bit- als 64bit-versie beschikbaar. Je kunt een exe-bestand installeren, maar er is ook een portable variant. In dat laatste geval download je een ziparchief waarin een exe-bestand zit opgesloten. Een installatie is in dat geval niet nodig. Door het programma als administrator uit te voeren, heb je toegang tot alle functies. Kies je voor de installatieversie, dan laat je Everything eventueel gelijktijdig met Windows opstarten. Nadat het programma is geopend, roep je deze bestandsbrowser eenvoudig op vanuit het systeemmenu.

Vlotte zoekfunctie

Voorheen was de voertaal van dit tooltje Engels, maar nu is er ook een Nederlandse vertaling. De gebruikersomgeving van Everything heeft weinig om het lijf. Alle mappen en bestanden verschijnen in een ellenlange waslijst, waarbij de tool locaties van verschillende partities door elkaar husselt. Handmatig iets vinden is vanwege het gebrek van een mappenstructuur ondoenlijk, maar gelukkig bevindt zich bovenaan een handige zoekbalk. Tijdens het typen verschijnen de resultaten al in beeld, waardoor je meestal niet het volledige woord hoeft in te voeren. Je doet eventueel een beroep op de uitgebreide zoekfunctie voor het geval er te veel resultaten verschijnen. Verder specifieer je eenvoudig op bestandstype. In tegenstelling tot Windows Verkenner kent Everything geen wachttijden. Een knappe prestatie, want je doorzoekt vliegensvlug alle aangesloten schijven. Bedenk wel dat de freeware niet de inhoud van documenten indexeert, waardoor je uitsluitend op map- of bestandsnaam kunt zoeken.

Voorproefje

Standaard verschijnen de resultaten in een saaie lijst, maar gelukkig pas je dat eenvoudig aan. Onder het menuonderdeel Weergave kies je desgewenst voor (grote) miniaturen. Verder laat je van een geselecteerd bestand alvast een voorproefje zien. Dit werkt onder meer bij afbeeldingen, pdf’s, spreadsheets, mp3’s, video’s en tekstdocumenten. Voor muziek en video’s werkt Everything samen met Windows Media Player.

Conclusie

Als je regelmatig bestanden op je pc zoekt, is Everything bij uitstek geschikt. Dit tooltje heeft veel minder tijd nodig om de resultaten te tonen dan Windows Verkenner. Verder is de Nederlandstalige gebruikersomgeving toegankelijk en voor iedereen eenvoudig in gebruik. Wel ontbreekt er een functie om op inhoud naar bestanden te zoeken.

De uitgebreide zoekfunctie houdt onder meer rekening met hoofdletters en specifieke schijflocaties.

0 Reactie(s) op: Everything - Verkenner met snelle zoekfunctie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.