Het beste van 2017: Wearables

Door: Randolf Bouwma | 26 december 2017 12:20

beste wearables 2017
Review

Hoewel wearables nog altijd niet als zoete broodjes over de toonbank vliegen, blijven gadgetfabrikanten nieuwe modellen uitbrengen. Het afgelopen jaar zagen we in deze categorie dan ook de nodige innovaties. Wat zijn de beste wearables van 2017?

Samsung Gear Sport

beste wearables 2017

Over het algemeen zien we dat smartwatches telkens meer hun niche aan het vinden zijn, en dan wel op het gebied van fitness tracking. De Gear Sport van Samsung is daar een goed voorbeeld van. Zoals de naam doet vermoeden is dit een sportievere versie van de Gear S3 uit 2016, met onder meer verbeteringen op gebied van hartslagmeting en een hoogtemeter.

De Gear S3 is ook waterdicht, wat handig is voor het bijhouden van zwemprestaties. Buiten de sportfuncties om heeft het horloge nog veel meer te bieden. Het blijft immers een smartwatch, die uit te breiden is met allerlei apps. De batterij houdt het zo'n drie dagen vol. Toch zijn er ook wel wat nadelen te noemen.

Lees daarom vooral onze volledige Samsung Gear Sport-review.

En lees hier meer over smartwatches in het algemeen.

Fitbit Alta HR / Charge 2

beste wearables 2017

Fitbit is een oudgediende op het gebied van fitnesstrackers en bij iedere generatie worden de wearables weer een stukje verbeterd. De Alta HR heeft als paradepaardje de continue hartslagmeting. Daardoor breng je niet alleen je hartritme in kaart tijdens het sporten, maar ook daarbuiten. Op die manier krijg je een vollediger beeld.

Verder heeft de Alta HR functies die je van een fitnesswearable mag verwachten, zoals automatische prestatiemetingen die je motiveren om van je luie... achterwerk af te komen. Het bandje is alleen niet waterdicht, en is daardoor dus niet geschikt voor zwemmers. Ook GPS ontbreekt.

Lees de volledige Fitbit Alta HR-review.

Bij Fitbit loont het de moeite om verschillende modellen even met elkaar te vergelijken. Want hoewel ze er nagenoeg hetzelfde uitzien en veel dezelfde functies hebben, zijn er ook subtiele verschillen te vinden. Die kunnen voor jou net doorslaggevend zijn. Lees daarom ook even onze Fitbit Charge 2-review, zodat je weloverwogen een keuze kunt maken.

Fitbit Ionic

beste wearables 2017

Fitbit mag zich dan wel specialiseren in fitnesstrackers, dit jaar bracht het met de Ionic ook zijn eerste echte smartwatch op de markt. En niet zonder succes, want voor een eerste poging is dit model erg geslaagd. Het rechthoekige design van het display moet je wel liggen. De meeste smartwatches zijn tegenwoordig namelijk rond, zoals je van horloges verwacht.

Hoewel het een smartwatch betreft, blijven fitnessfuncties voorop staan. Zo is er een stappenteller en een hartslagmeter aanwezig, naast GPS. Ook is deze wearable volledig waterdicht, altijd mooi meegenomen. Goedkoop is het klokje niet, maar de vraagprijs is gezien de vele mogelijkheden alleszins redelijk.

Apple Watch series 3

beste wearables 2017

De Apple Watch is de logische keuze voor iedere iPhone-bezitter. Wie al in het ecosysteem van Apple zit, plukt hier de meeste vruchten van. Hoewel 4G-ondersteuning in Nederland ontbreekt, is de derde versie duidelijk de beste Apple Watch tot nu toe. Het strakke design springt gelijk in het oog, maar daarbuiten valt ook op hoe gebruiksvriendelijk dit slimme horloge is.

Door de krachtigere processor presteert deze Apple Watch aanzienlijk sneller dan zijn voorgangers. Ook is de integratie met Siri uitgebreider, en zijn er meer mogelijkheden wat betreft het afspelen van muziek. Allen te danken aan het vernieuwde besturingssysteem, namelijk watchOS 4.

Lees hier de volledige Apple Watch series 3 review.

Samsung Gear Fit 2 (Pro)

beste wearables 2017

In 2016 lanceerde Samsung de Gear Fit 2, een stijlvolle en veelzijdige fitnesstracker die er bijzonder knap uitziet. Het gebogen amoledscherm misstaat zeker niet om je pols en is bovendien goed leesbaar in de zon, dankzij de felle kleuren. Het is nog steeds een goeie koop, maar sinds dit jaar kun je ook de opvolger overwegen.

De Gear Fit 2 Pro is net uit en heeft twee nieuwe functies ten opzichte van zijn voorganger. Namelijk offline Spotify-ondersteuning en waterdichtheid voor zwem-tracking. Je kunt het beste voor jezelf bepalen of je voor die extra's de hogere vraagprijs wilt neerleggen. Hoe dan ook, van beide modellen krijg je geen spijt.

Lees hier meer over de Gear Fit 2.

0 Reactie(s) op: Het beste van 2017: Wearables

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.