Hidden Windows 10 Features -Tweaken met één vinger

Door: dirk-schoofs | 24 april 2020 06:02

Review

Windows 10 gaat ondertussen al jaren mee waardoor je het gevoel hebt vertrouwd te zijn met alle functies. En toch zijn er kenmerken waarvoor je diep in het systeem moet graven. Dan hebben we het niet eens over exceptionele dingen, maar over regelpanelen, icoontjes of menu’s die je in Windows 7 en 8 gewend was. Hidden Windows 10 Features zorgt dat je met één muisklik toch bij die moeilijk toegankelijke instellingen komt.

Hidden Windows 10 Features

Prijs
Gratis; € 5,- (commercieel gebruik)
Taal
Engels
OS
Windows
Website
www.theropods.co.uk
6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • De eenvoud waarmee je functies aanpast
 • Je krijgt telkens een preview te zien van de aanpassing
 • Minpunten
 • Er zijn meer verborgen functies die kunnen aangepast worden, die nog niet in de software zitten

Alle functies en instellingen die je met deze tweaktool uitvoert, kun je ook zonder deze freeware bereiken, als je even googelt en daarna de instructies volgt. Maar vaak moet je dan door een heleboel venstertjes heen klikken of zelfs het register aanpassen. Met dit programma bespaar je dit gedoe. Hidden Windows 10 Features kost vijf euro voor commercieel gebruik, voor thuisgebruikers is dit gratis.

Wil je de oude volumeregelaar terug?

Vijf tabbladen

Deze tool is verdeeld in vijf secties: Computer, Taakbalk, Contextmenu, Systeem en Beveiliging. In het onderdeel Computer plaats je bijvoorbeeld de prullenbak terug op het bureaublad, voeg je het klassieke Configuratiescherm weer toe in het startmenu en zet je knoppen als Uitvoeren en Netwerkverbindingen op hun oude, vertrouwde plaats. Je kunt het uiterlijk van de taakbalk aanpassen en koppelingen aan het rechtsklikmenu van Windows Verkenner toevoegen.

Systeem

In het onderdeel Systeem kun je bijvoorbeeld Aero Shake uitschakelen, uitgebreide opstartberichten activeren, het oude verticale volumeschuifje herstellen, OneDrive verwijderen uit Verkenner, Cortana uitschakelen, de Windows-versie op het bureaublad weergeven, het kleine rekenmachine terughalen enzovoort. Normaal moet je om een map in God-modus op het bureaublad te plaatsen geheimtaal typen: GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}. Nu is dat een slechts een kwestie van één vakje aanvinken. In het onderdeel Veiligheid kun je dan weer de optie Autorun aan- of uitzetten. In de meeste gevallen moet je wel herstarten om de geselecteerde aanpassing te activeren.

Vond je die kleine calculator handiger?

Conclusie

Dit is een handige eerste versie van deze tweaktool van het Britse Theropods. We mogen verwachten dat in de volgende versies nog meer geavanceerde aanpassingen van Windows een plaats krijgen in de tabbladen.

2 Reactie(s) op: Hidden Windows 10 Features -Tweaken met één vinger

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 2 mei 2020 07:35 Lex1
  CALC1 tip werkt niet. "Windows10 Pro" Je kunt alleen naar BING gaan zoeken. Maar dat levert niets op.

  Ik mis die rekenmachine die ik Windows 8.1 nog had echt. Ik heb dan wel Gadget rekenmachine op mijn bureaublad staan maar dat is onhandig in gebruik.

  Graag een echte tip om deze rekenmachine weer terug te krijgen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 mei 2020 12:53 woepel
  Ik gebruik hier winearo tweaker voor.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.