Klipsch The Three - Veelzijdig en retro

Door: Maikel Dijkhuizen | 11 juni 2018 14:31

Review

Ook de betere hifimerken mengen zich tegenwoordig in het draadloze streaminggeweld. Zo ook Klipsch, want deze Amerikaanse bouwer komt met Klipsch The Three op de proppen. Dankzij de houten afwerking en robuuste bouw onderscheidt deze draagbare speaker zich van de massa. Klinkt deze speaker net zo mooi als hij eruitziet?

Klipsch The Three

Prijs
€ 549,-
Aansluitingen
Rca-inputs (phono en line), 3,5mm-geluidsingang, usb type b
Draadloos
Bluetooth (aptX), wifi
Piekvermogen versterker
80 watt
Frequentiebereik
45 Hz – 20 kHz
Afmetingen
34,82 × 17,78 × 20,3 centimeter
Gewicht
4,7 kilo
Website
www.klipsch.com
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Hoogstaande afwerking
  • Veel aansluitmogelijkheden
  • Ingebouwde phono-voorversterker
  • Prima geluidskwaliteit
  • Minpunten
  • Geen accu
  • Geen ethernetpoort

Op de redactie is het een komen en gaan van draadloze speakers, maar zo’n fraai exemplaar als The Three zien we niet al te vaak. De klankkast bestaat uit hout en aluminium met een stevige stofdoek, waardoor de behuizing een chique uitstraling heeft. De traditionele schakel- en draaiknoppen aan de bovenzijde maken de retrolook compleet. Hoewel de speaker met een gewicht van bijna vijf kilo redelijk zwaar is, bevat de behuizing geen accu. The Three is dan ook vooral bedoeld voor thuisgebruik.

Alleskunner

Deze draagbare speaker heeft iets bijzonders, namelijk een ingebouwde phonotrap. Sluit dus gerust een platenspeler op de analoge ingang aan en geniet van vinyl. Verder koppel je net zo gemakkelijk een mp3-speler of computer aan deze speaker, want naast rca-inputs zien we een usb-poort en 3,5mm-geluidsingang. Verder heeft Klipsch The Three een wifi- en bluetooth-adapter, zodat ook draadloos streamen tot de mogelijkheden behoort. Eigenlijk ontbreekt er alleen een ethernetaansluiting voor wie een stabiele netwerkverbinding wenst voor hoge resolutie-audiobestanden.

Via een schakelaar aan de achterzijde activeer je de phono-voorversterker.

Desalniettemin valt de veelzijdigheid van The Three te prijzen. Vanuit de Klipsch Stream-app tuig je desgewenst een multiroom audionetwerk op, al heb je daarvoor wel meerdere geschikte Klipsch-producten nodig. Streamen vanuit Spotify, Tidal of een eigen muziekserver werkt via tussenkomst van een smartphone of tablet uitstekend! Naast de bediening vanuit de iOS- of Android-app levert de fabrikant een eenvoudige afstandsbediening mee.

Geluidskwaliteit

De The Three is in feite een compact stereosysteem, waarbij twee fullrange audiodrivers van 2,25-inch en een woofer van 5,2- inch verantwoordelijk zijn voor de geluidsproductie. Om het laag nog wat meer kracht bij te zetten bevat het apparaat ook nog twee passieve basreflexpoorten. Voor een luidspreker van deze grootte gaat het laag behoorlijk diep. Zowel in het hoog als laag laat deze draadloze luidspreker een duidelijk geluid horen. Subtiele baslijntjes, achtergrondkoortjes en gitaarpartijen komen op een bescheiden volumeniveau prima naar voren, waardoor de audioweergave op prettige wijze sprankelt.

Dankzij de traditionele vormgeving roept de Klipsch The Three nostalgische gevoelens op.

Hierin verschilt The Three van goedkopere merken als Teufel en JBL, waarbij de nadruk veel meer ligt op veel laag en een hard geluid. Om audioverlies tegen te gaan, is het wel een voorwaarde om pal voor de speaker plaats te nemen. Schroef je het volumeniveau iets op, dan ligt vervorming op de loer. Overigens is dat geen schande voor een luidspreker van deze omvang.

Conclusie

Zoek je een fraai afgewerkte draadloze speaker die de kleinste details uit geluidsopnames weet te persen? The Three zal je niet teleurstellen, waarbij de nummers ook op een laag volumeniveau voldoende dynamiek laten horen. Een voordeel, want hierdoor hebben muziekliefhebbers minder snel last van luistermoeheid. Voeg daar de uitgebreide aansluitmogelijkheden aan toe en we hebben hier te maken met een topper. Nadelen zijn het ontbreken van een accu en ethernetaansluiting.

0 Reactie(s) op: Klipsch The Three - Veelzijdig en retro

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.