Sennheiser Epos Adapt 560 en Adapt 460 - ANC-hoofdtelefoon voor op kantoor

Door: Jeroen de Jager | 18 december 2020 17:06

Review

Sennheiser verkoopt tegenwoordig gaming- en zakelijke producten onder het merk Epos en zet ook Sennheiser op de doos. De Epos Adapt 560 en 460 zijn speciaal voor de zakelijke markt ontwikkeld. Er zit standaard een Bluetooth-dongle bij en er zijn speciaal voor Microsoft Teams-gecertificeerde versies. Ook er is extra aandacht aan de microfoon besteed, wel zo handig bij het vele videobellen van tegenwoordig.

Epos Adapt 560 en Adapt 460

Prijs € 299,-
Batterijduur Adapt 560: 24 uur / Adapt 460: 14 uur (ANC aan)
Verbinding Bluetooth 5.0 (SBC, AAC en AptX)
Meegeleverd Reisetui, BT-dongle, usb-kabel
Frequentiebereik 20-20.000 Hz (microfoon: 10-10.000 Hz)
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Prima geluid
 • Multipoint BT (2 actieve apparaten)
 • Microfoon-boom (Adapt 560)
 • Complete levering
 • Minpunten
 • Prijs
 • Bediening vraagt gewenning
 • ANC kan beter

Beide modellen ondersteunen AptX en ze kunnen ook bedraad worden gebruikt als de accu leeg is. Heel handig is de simultane ondersteuning voor 2 apparaten. Als je muziek op je telefoon luistert, komen meldingen en berichten van je laptop of pc gewoon binnen (en andersom). Er is wel een kleine overgang of hapering maar dit scheelt een hoop gedoe met profielen wisselen.

Adapt 560

De Adapt 560 is een on-ear-model met een aparte microfoon-boom op de rechter oorschelp. Dat zorgt voor een beter microfoongeluid omdat hij dichter bij je mond zit. Ben je niet aan het praten, dan klap je hem omhoog en gaat de microfoon zowel in hardware als in de software op mute. De microfoon weer inschakelen ging niet altijd vlekkeloos, soms moet je de microfoon-boom een of meerdere keren op en neer halen om weer te kunnen praten. Videobellen of alleen luisteren kan volgens Epos 24 uur met ANC aan. Zonder ANC verdubbelt die tijd bijna. Opladen duurt minder dan 4 uur.

De Adapt 560 heeft een superhandige microfoon-boom in de rechter oorschelp weggewerkt.

De noise-cancelling werkt redelijk, maar er zijn betere ANC-koptelefoons op dat gebied. Sowieso sluit een over-ear-model beter af als je het echt stil wilt hebben. De geluidskwaliteit is goed. De Adapt 560 geeft een prettig ‘droog’ geluid met een prima laagweergave. Qua bedieningsknopjes is het wel wennen. Intuïtief is anders en ze zijn erg klein.

Adapt 460

De Adapt 460 is een nekband met oordopjes aan draadjes. Voor buiten is dat niet handig, voor op kantoor wel. Je loopt niet de hele dag met van die oorwarmers rond én je raakt je oordopjes zo niet snel kwijt. Ze bungelen lekker aan de nekband als je ze uitdoet en je kunt makkelijk van je bureau weglopen. Ook hier is de geluidskwaliteit dik in orde, mits oordopjes goed in je oren passen. De noice-cancelling is net als bij de grotere broer redelijk, maar er zijn betere modellen op de markt. Met ANC kun je volgens Epos ongeveer 14 uur luisteren of 13 uur bellen. Ruim voldoende voor een werkdag. Opladen kost ongeveer 2 uur.

De Adapt 460 hangt om je nek maar daar voel je in de praktijk niet veel van.

Conclusie

In de praktijk werken de Adapt 560 en Adapt 460 prima, zeker voor op kantoor. Maar ze zijn niet vlekkeloos met de wat onduidelijke bediening en niet allerbeste noice-cancelling. Tegelijkertijd hebben ze wel een flink prijskaartje. Veel goedkopere ANC-koptelefoons voldoen eigenlijk ook op kantoor. Aan de andere kant, je hebt aan beide een degelijke zakelijke headset met een goede geluidskwaliteit en een eigen Bluetooth-dongle.

0 Reactie(s) op: Sennheiser Epos Adapt 560 en Adapt 460 - ANC-hoofdtelefoon voor op kantoor

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.