Test: multiroom-audiosysteem van Raumfeld

Door: redactie-computertotaal | 20 oktober 2016 10:56

Review

Ongeveer 10 jaar geleden is de markt op zijn kop gezet met multiroom-audiosystemen. Het was toen nog niet helemaal nieuw. Inmiddels zijn er diverse fabrikanten die multiroom-audiosystemen produceren waaronder Raumfeld.

1
Score
10
Score: 10

Vrij uitgebreid en anders dan anders

Raumfeld valt onder de Teufel-groep. De twee partijen hebben krachten gebundeld om zo beter de streamingmarkt te kunnen bedienen. Teufel maakt de speakers, Raumfeld het streaminggedeelte. Het productgamma van Raumfeld is vrij uitgebreid en anders dan anders. De Duitsers gebruiken als basis een gewone speaker en verwerken daar een versterker en streamingapparaat in. Het zijn dus meestal geen kleine melkpakjes waar toch veel bas uit moet komen. De Raumfeld Stereo M en Stereo L zijn de twee grootste modellen. De L is een set met twee vloerstaanders, de M is een paar boekenplank-speakers. Geen kleine speakers, maar wel met een volle, groot geluid. Dan is er nog de One M en de kleine variant de One S, twee alles-in-één speakers. De Cube is een beetje een vreemde eend in de bijt: het is een design-setje van twee speakertjes dat doet denken aan een compacte versie van de Stereo M. Voor aan de tv zijn er de Cinebar en de Sounddeck.

Tenslotte heeft Raumfeld nog een los streamingapparaat, de Connector 2. En de Expand: een controller-unit met een wifi-toegangspunt erin. Alle Raumfeld-streamingapparaten ondersteunen high-res audio.

Wij zijn erg gecharmeerd van de geluidsweergave van Raumfeld. De Stereo L en M klinken gewoon goed. De One M idem, dat is één van onze favorieten als het gaat om alles-in-één oplossingen gaat. De Cinebar kost wat tweaken met de subwoofer, maar ook die verrast.

De installatie is een duidelijk tien-stappenplan. Het kan niet echt fout gaan, maar vergt dus wel meer stappen dan Sonos of bijvoorbeeld Bluesound en HEOS. De app is duidelijk, maar kan her en der nog wel verbeterd worden. Het mist de intuïtieve bediening van Sonos (of in zekere zin Bluesound en HEOS). Waar het precies in zit, is lastig te zeggen. Wellicht komt het doordat er heel veel op één scherm staat.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Klinkt erg degelijk
  • Prijs is scherp
  • Gemakkelijke installatie
  • Minpunten
  • Stereo L en M zijn fors
  • De app is wat druk

BEZOEK DE RAUMFELD PAGINA VOOR MEER ARTIKELEN

0 Reactie(s) op: Test: multiroom-audiosysteem van Raumfeld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.