Teufel Cubycon Impaq - Krachtig bioscoopgeluid

Door: lub-snoek | 18 augustus 2016 14:24

Review

Met de Cubycon Impaq wil Teufel het alles-in-één home cinema-systeem zijn voor je woonkamer. Wij namen de set mee naar onze woonkamer en hebben ‘m uitvoerig getest. Regel jij de tv? Regelen wij het geluid.

Teufel Cubycon Impaq

Prijs:

1.799,-

Kanalen:

5.1 Surround tot en met 7.1 Surround

Vermogen:

740 Watt

Beeldkwaliteit:

4K UHD en 3D HDMI

Afspelen:

MKV- & DivX-HD-support,

Connectiviteit:

FM-radio met RDS, USB, slot-in-drive, NFC, aptX, LAN

Website:

www.teufelaudio.nl

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Meer dan genoeg vermogen
  • Mooi vormgegeven
  • Draadloze subwoofer
  • Minpunten
  • Subwoofer verliest snel kracht

Het pakket

Het nieuwste systeem van Teufel is een 5.1-kanaals set die uitgebreid kan worden tot zeven speakers en biedt ondersteuning voor 4K Ultra HD-resolutie. De Teufel Cubycon is een alles-in-één systeem; je kan dus alle hardware die je woonkamer rijk is op de receiver aansluiten. Lees ook:Edifier CineSound B7 - Een must voor de filmfanaat.

Naast de Impaq 8000 Blu-ray Receiver bestaat de set van Cubycon Impaq uit de subwoofer T 4000 en een vijftal satellietspeakers, waarvan er eentje als centrale speaker dient. De satellietspeakers hebben gaatjes aan de achterkant waardoor de speakers makkelijk kunnen worden opgehangen. De subwoofer kun je op de grond plaatsen maar kan ook aan de wand worden gehangen met de onderkant richting de muur. Gelukkig paste de subwoofer in mijn geval onder de bank.

Design

Het design van elk onderdeel van de Teufel Cubycon Impaq is duidelijk op elkaar afgestemd. Van de speakers tot de receiver; alles is mooi strak met zwart afgewerkt. Een mooi detail is de witte zijkanten van de subwoofer.

De speakers zijn door hun afmetingen en kleur onopvallend op een prettige manier. Ze zijn makkelijk weg te werken en als je huis strak is ingericht kunnen ze zelfs een aanvulling zijn op je woonkamer. Persoonlijk vind ik het belangrijk om te kunnen genieten van een 5.1-set zonder de hele tijd naar speakers te kijken.

Connectiviteit

De passieve satellietspeakers halen hun stroom en audio uit de standaard speakerkabels die je gewend bent van andere passieve speakers. De subwoofer is te verbinden via een kabel, maar kan ook draadloos contact maken met de receiver dankzij een Wireless Module. Dit werkte feilloos en we hadden dan ook vrij snel alles aangesloten.

Je kan de speakers en eventueel de subwoofer op de klassieke manier aansluiten op de receiver door de kabels aan de koperen ontvangers te bevestigen. De Impaq 8000 telt drie hdmi-poorten waardoor je al je hardware kan aansluiten op de receiver. De T 8000 kan via wifi op het thuisnetwerk worden aangesloten maar heeft ook een LAN-ingang voor een snellere verbinding.

Een fijn detail is dat Teufel achterop de T 8000 duidelijk heeft aangegeven dat de eerste hdmi-ingang bedoeld is als output voor de televisie en de andere 3 ingangen als input dienen voor de receiver. Je kan audio naar de receiver sturen via een hdmi-, RCA-, coaxiaal- en optische ingang. Daarnaast is er de optie om je apparaat via NFC met de receiver te verbinden.

Een leuk extraatje is dat je de laatstgenoemde digitale signalen via een aparte RCA-uitgang naar een analoog apparaat kan versturen.

Verder is de T 8000 Receiver uitgerust met twee USB 2.0-poorten; één aan de achterkant en één aan de voorkant. Naast de USB-poort aan de voorkant zit tevens een koptelefooningang.

Genoeg herrie

De 5 satellietspeakers kunnen op de lange termijn maximaal belast worden met 100 Watt. Op korte termijn hebben ze zelfs 140 Watt aan vermogen. Ze zijn uitgerust met één tweeter met een doorsnee van 20 millimeter en twee mid range speakers van 80 millimeter in doorsnede. Het geluid is net zo goed als je zou verwachten van Teufel-speakers die 140 Watt aankunnen; je blaast je ruiten eruit. Zelfs als we de subwoofer uitzetten kunnen de satellietspeakers genoeg geluid creëren om je volledig in te leven in datgene wat je bekijkt of beluistert.

De speakers zijn opgedeeld van voor naar achter in center, rear en surround, waarbij je de laatstgenoemde speakers achter je of naast je kunt plaatsen.. Hoewel we de rearspeakers vlak naast ons hadden geplaatst, hoorden we vrij weinig geluid uit deze speakers komen. Gelukkig konden we met de afstandsbediening heel makkelijk enkele dB toevoegen aan de rearspeakers waardoor alle speakers tot hun recht kwamen.

De subwoofer paste in ons geval onder de bank en bij het kijken van een Michael Bay-film voelde het alsof de bank na elke explosie zo’n 5 centimeter opschoof. Dit heeft de subwoofer met name te danken aan de ingebouwde versterker van Texas Instrument. Kortom; meer dan genoeg kracht. Toen we de subwoofer verplaatsten viel het echter een beetje tegen. Op het moment dat de subwoofer niet meer onder je zitting was geplaatst maar onder het televisiemeubel, viel de bas voor een groot deel weg.

Net als bij het afstellen van de satellietspeakers was het ook heel makkelijk om de subwoofer dusdanig af te stellen dat deze ons dezelfde ervaring gaf als toen hij onder onze zitting was geplaatst.

Conclusie

Al met al geeft de Impaq Cubycon je meer dan genoeg geluid om optimaal te genieten van je media. De afstandsbediening en de draaiknop op de receiver zelf maken het makkelijk om de set volledig naar wens af te stellen. Met 3 hdmi-ingangen kun je alles op de receiver aansluiten en dankzij de strakke vormgeving van de speakers is de set beslist geen doorn in het oog. Het wisselen tussen kanalen in de receiver zelf gaat soepel en de receiver is in staat om de hdmi-inputs te upscalen naar 4K Ultra HD.

Het enige nadeel wat we konden vinden is dat de subwoofer veel kracht verliest als je hem verder weg plaatst. Daarnaast kan ik persoonlijk nooit wennen aan de hoeveelheid kabels die je in je woonkamer moet dulden als je wil genieten van een 5.1-kanaals set, maar dat is een persoonlijke kwestie. Als je kabels goed kan verdragen en op zoek bent naar krachtig geluid, is de Impaq Cubycon een goede keus om in één klap je woonkamer om te toveren tot een thuisbioscoop.

0 Reactie(s) op: Teufel Cubycon Impaq - Krachtig bioscoopgeluid

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.