Ulefone Power 2 - Grote accu gaat kort mee

Door: Rens Blom | 07 juni 2017 10:27

Review

Al langere tijd laten onbekendere, veelal Aziatische smartphonemerken zien dat een premium toestel geen honderden euro’s hoeft te kosten. De Ulefone Power 2 zou zo’n telefoon zijn, en kost 170 euro. Hij valt vooral op door de enorme accu, die vier dagen mee moet gaan. Is dit de ultieme Chinaphone?

Ulefone Power 2

Prijs
€ 169,-
OS
Android 7.0 (Nougat)
Processor
MediaTek Helio P10 (1,5 GHz octacore)
RAM
4 GB
Opslag
64 GB (met micro-sd)
Scherm
5,5 inch lcd (1920 x 1080)
Batterij
6050 mAh
Draadloos
bluetooth 4.0, 802.11 a/b/g/n, gps
Formaat
15,5 x 7,7 x 1 cm
Gewicht
210 gram
Website
http://ulefone.com
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Degelijk ontwerp
 • Vlotte hardware
 • Opslaggeheugen
 • Beloofde Android O-update
 • Minpunten
 • Tegenvallende accuduur
 • Software
 • Speaker

De accu van de gemiddelde Android-smartphone is 3000 mAh groot. De Power 2 verdubbelt dat naar 6050 mAh, en is daarom een stuk dikker (1cm) en zwaarder (210 gram). Tel er een metalen behuizing en 5,5 inch scherm met forse randen bij op en je hebt een lompe telefoon, al went dat na een paar dagen. De goedkoop klikkende thuisknop met vrij langzame vingerafdrukscanner went ook, de luidspreker die qua volume en geluidskwaliteit tegenvalt, niet. Het full-hd lcd-scherm is in deze prijsklasse standaard en voldoet prima.

Royale hoeveelheid opslaggeheugen

De prestaties van de Power 2 zijn door de Helio P10-processor en 4GB werkgeheugen in orde, al leent de zwakke grafische chip zich minder voor zware spellen. Opvallend is het royale opslaggeheugen van 64GB, waarvan 53GB beschikbaar is en wat je kunt vergroten met een micro-sd-kaartje. Verder slikt het toestel twee simkaarten en is er ondersteuning voor alle Nederlandse 4G-netwerken – dat bieden niet alle Chinaphones. De 16 en 13 megapixel camera’s (achter en voor) maken minder indruk en schieten foto’s die snel bewogen zijn en weinig detail bevatten. Overbelichting is een derde probleem.

Ulefone heeft meerdere onnodige functies aan de geïnstalleerde Android 7.0 (Nougat) software toegevoegd, en heeft ook visueel het een en ander aangepast. Volgens de fabrikant wordt de Power 2 geüpdatet naar Android O, dat in de herfst uitkomt.

Foto's van de Ulefone Power 2 hebben weinig detail.

Tegenvallende accuduur

Het aspect waar het grotendeels om draait bij de telefoon, is natuurlijk de reusachtige accu. Ulefone zegt dat je bij normaal gebruik vier dagen vooruit kunt, en bij intensief gebruik twee. Mooie beloftes, maar wij kwamen bij normaal gebruik niet verder dan twee dagen. Gebruikten we het toestel de hele dag door met zware taken dan was de accu aan het einde van de avond zelfs nagenoeg leeg. Dat is niet beter dan de gemiddelde smartphone, en valt dus erg tegen. De accu volledig opladen neemt met de 9V/2A-oplader bijna drie uur in beslag.

De prestaties zijn door de Helio P10-processor en 4GB werkgeheugen in orde, al leent de zwakke grafische chip zich minder voor zware spellen.

Conclusie

De Ulefone Power 2 combineert een fors ontwerp met vlotte hardware, waarbij vooral de complete 4G-ondersteuning en 64GB opslaggeheugen positief opvallen. Dat juist het grootste verkoopargument, de grote accu, in de praktijk teleurstelt, is jammer. Dat maakt de telefoon minder interessant, maar voor 170 euro is het nog steeds een prima Chinaphone.

1 Reactie(s) op: Ulefone Power 2 - Grote accu gaat kort mee

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 1 januari 2018 09:23 PedSoft
  Het is mijn 2de Ulefone Power 2, de eerste was na 2 maanden stuk door een zeer hevige wolkbreuk (ondergoed was zelfs door en door nat). Telefoon lekte zelfs water. Omdat ik zeer tevreden was over dit toestel en wist dat ik nog de Oreo zou krijgen, kocht ik een 2de Ulefone Power 2. Deze nu meer dan 6 maanden en zeer tevreden. Foto's zeker tevreden (deed vroeger aan fotografie en had een doka), batterij gaat lekker lang mee, kon beter maar nog altijd zeer tevreden. Nu wacht ik op de beloofde Oreo. Mijn zoon bezit een OnePlus 3 en hij kreeg de Oreo update voordat er toestellen in België verkocht werden met Oreo, voor OnePlus zeer veel lof enkel veel duurder dan Ulefone. Hij bezit hem sinds deze uitkwam. Hij was bij de eerste verkoop. Dit toestel is sneller en beter in alles maar kost ook 2.5 keer zoveel. Als deze Ulefone stuk is koop ik zeker de Power 3 versie.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.