'LG onthult volgende week Boot2Gecko-smartphone'

© PXimport

'LG onthult volgende week Boot2Gecko-smartphone'

Geplaatst: 24 februari 2012 - 07:52

Aangepast: 16 november 2022 - 10:22

Elmar Rekers

LG zal tijdens het Mobile World Congress een smartphone onthullen die op Boot2Gecko (B2G) draait; het mobiele besturingssysteem van Firefox-ontwikkelaar Mozilla. Dat melden althans bronnen van website ExtremeTech.

Verwacht wordt dat Mozilla op de telecombeurs in Barcelona eindelijk de applicatiewinkel voor Firefox gaat onthullen. Volgens ExtremeTech wil de fabrikant hiermee niet alleen Google Chrome bijbenen, maar moet de app store ook een belangrijk onderdeel worden van het B2G-besturingsssysteem.

B2G-mobieltje

Naast deze app store zal Mozilla ook een alliantie met LG aankondigen, en gaat het eerste mobieltje met B2G gepresenteerd worden. Deze smartphone van LG, waarover nog geen specificaties bekend zijn, zou volgens de bronnen vooral gericht zijn op ontwikkelaars die apps gaan ontwikkelen voor het web-api OS.

De app store van Firefox gaat vermoedelijk in juni online, en verwacht wordt dat rond die tijd ook Boot2Gecko gelanceerd wordt. Dit besturingssysteem draait volledig in een Mozilla-browser, waarmee het systeem dus overeenkomsten vertoont met de werking van Google's Chrome OS.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten