11 slimme smartphone-trucs om nooit meer iets te vergeten

© PXimport

11 slimme smartphone-trucs om nooit meer iets te vergeten

Geplaatst: 21 februari 2014 - 08:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie ID.nl

Ik ben de eerste om het toe te geven: Dit lijkt een verhaal dat niet geschreven hoeft te worden. Natuurlijk kun je een smartphone gebruiken om takenlijstjes en je agenda bij te houden. Maar ik wed dat je niet wist dat er een heleboel andere trucs zijn om dingen met je telefoon bij te houden.

Gebruik je smartphone als wekker

Je weet misschien al dat je je telefoon als wekker kunt gebruiken, maar wist je ook dat je meerdere alarmen kunt instellen? Ga naar de Clock app op je iPhone of Android telefoon, ga naar het Alarms gedeelte, en voeg alle alarmen toe die je wilt. Je kunt ze aan- en uitzetten, aan bepaalde dagen van de week toewijzen, en zelfs voor elk een aparte alarmtoon kiezen.

 

© PXimport

Stel een fotoreminder in als achtergrondfoto

Als je meer visueel bent ingesteld en het gevoel hebt dat takenlijsten je niet echt helpen, probeer dan deze tip: Neem een foto van iets dat je herinnert aan een bepaalde taak die je moet doen en stel deze als achtergrondfoto van je telefoon in. Elke keer dat je je telefoon ontgrendelt word je herinnerd aan het feit dat de melk die je in huis hebt over de datum is, zodat je morgen geen droge cornflakes hoeft te eten.

 

© PXimport

Onthoud het nummer van je hotelkamer

Verbleef je nu in kamer 6804 of 8640? Neem een foto van de deur om je kamernummer te onthouden. Dit kan ook handig zijn als je een congres bijwoont en niet wilt vergeten in welke vergaderruimte je ook alweer zat.

 

© PXimport

Ga niet overschrijven - neem een foto

Verspil geen tijd met het overschrijven van de brainstorming ideeën die je op een whiteboard hebt gekrabbeld; neem in plaats daarvan een foto met je telefoon zodat je later je gedachten kunt organiseren.

Je zou zelfs een OCR-programma zoals Prizmo kunnen gebruiken om de afbeelding in tekst om te zetten.

 

© PXimport

Vergeet niet waar je je auto geparkeerd hebt

Raak de weg niet kwijt in een zee van auto's wanneer je naar het winkelcentrum of een voetbalwedstrijd gaat. Als je goede GPS-nauwkeurigheid hebt, kun je een pin neerzetten in je Maps app - en sla deze indien mogelijk op - zodat je later niet overal naar je auto hoeft te zoeken.

Als dit geen optie is, neem dan één of meer foto's van de omgeving zodat je een idee hebt van waar je ongeveer geparkeerd staat. Dit kan ook handig zijn als je een stad bezoekt die je niet goed kent.

 

© PXimport

Kabels sorteren

Heb je een lading kabels die je moet ontwarren? Neem een foto wanneer alles is ingeplugd. Op die manier weet je naderhand welke kabels waar horen.

 

© PXimport

Bijhouden wie wat geleend heeft

"Aan wie had ik ook alweer mijn knuffel egel uitgeleend?" Neem een foto van je vrienden die de items die je ze geleend hebt vasthouden, en e-mail ze naar ze. Op die manier onthouden jullie het allebei, en hoeft er nooit een discussie te volgen over of je het nou wel of niet aan hem of haar had uitgeleend. (Het is ook handig om ze op Facebook voor paal te zetten als ze je spullen niet netjes terugbrengen.)

 

© PXimport

Gebruik je telefoon als back-up van je portemonnee

Neem foto's van je rijbewijs, ziektekostenverzekeringspasjes, en creditcards (voorkant en achterkant). Foto's zijn geen vervanging voor het echte werk, maar als je informatie van één van deze kaarten nodig hebt maar je portemonnee niet bij de hand hebt, heb je wel alle gegevens ter beschikking. Let wel, dit brengt van de veiligheidsrisico's met zich mee, dus zorg dat je een passcode op je telefoon hebt om de boel te beveiligen.

 

© PXimport

Foursquare als takenlijst

Check-in apps zoals Foursquare zijn niet alleen bedoeld voor waar je bent, maar ook voor waar je wilt zijn. De takenlijst van Foursquare is perfect wanneer je langs een leuk restaurant loopt dat je graag een keer wilt proberen.

 

© PXimport

Stuur jezelf SMS-berichten in de toekomst

Gebruik een online dienst als Oh, Don't Forget om jezelf op een bepaalde datum en tijd een SMS-bericht te sturen. Dit kan vooral handig zijn als je niet echt in kalenders gelooft of als je ineens een briljant idee dat dat je niet kwijt wilt raken.

Deze truc kan ook van pas komen als je op een blind date gaat en een excuus wilt faken om te vertrekken. "Oh jee, dit bericht is echt belangrijk - ik moet er vandoor!"

 

© PXimport

Bonnetjes digitaliseren

Moet je bonnetjes van je zakenreis bewaren voor je onkostendeclaratie? Neem er foto's van terwijl je op reis bent om je onkosten bij te houden. Het is gemakkelijker dan papieren bonnetjes moeten bewaren, en het kan een zegen zijn voor mensen die niet echt georganiseerd zijn. Controleer wel eerst even of een digitale versie voldoende is voor fiscale of onkostenrapportage.

 

© PXimport

Dit is een vrij vertaald artikel van onze Amerikaanse zustersite TechHive.com. Beschreven termen, handelingen en instellingen kunnen regiogebonden zijn.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten