15 apps om te betalen met je smartphone

Door: Maikel Dijkhuizen | 14 juli 2016 10:31

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

8 MyOrder

MyOrder laat zich het beste omschrijven als een mobiele betaal-app waarmee je kleine bedragen afrekent. Een groot voordeel is dat je hiermee wachttijden vermijdt. Als je bijvoorbeeld op een terras zit van een café dat is aangesloten bij MyOrder, bestel je direct drankjes via je smartphone. Bij aangesloten benzinestations betaal je na het tanken direct met je smartphone, zodat je dus niet meer in de rij hoeft te staan om te pinnen. Verder kun je onder meer parkeergeld, bioscooptickets en restaurantnota's afrekenen. Deze app accepteert verschillende betaalmethoden, zoals iDEAL, PayPal en creditcard.

9 ING Mobiel Betalen

De app ING Mobiel Betalen wordt bij contactloze betalingen automatisch actief.

Met een moderne pinpas betaal je tegenwoordig contactloos kleine bedragen. ING maakt deze technologie met de Android-app ING Mobiel Betalen ook voor smartphones beschikbaar. Het is hiervoor wel een vereiste dat het toestel een NFC-chip heeft ingebouwd om draadloze gegevensoverdracht mogelijk te maken. Wanneer je de smartphone voor de betaalautomaat houdt, reken je automatisch bedragen af tot 25 euro. Gaat het om een hoger bedrag met een maximum van 50 euro, dan vul je binnen de app de juiste pincode in. Rabobank heeft met Rabo Wallet een vergelijkbare Android-app geïntroduceerd.

10 Daalder

Met Daalder beschik je in feite over een elektronische portemonnee op je smartphone. Na installatie van de app vul je deze portemonnee met digitale euro's (iDEAL) en bekijk je waar je het geld in de buurt kunt besteden. Winkels die Daalder momenteel ondersteunen zitten vooral in de Randstad. Denk hierbij aan cafés en koffietentjes. Verder doen ook opvallend veel scholen mee aan dit initiatief. De Daalder-app genereert een QR-code om de betaling bij de kassa in orde te maken. Verder gebruik je de app ook om geld naar vrienden of familie over te maken.

11 KNIP

Bij bepaalde evenementen kun je alleen eten en drinken via een specifieke betaalkaart aanschaffen. Denk hierbij aan muziekfestivals, sportwedstrijden en beurzen, maar ook sportclubs en scholen werken steeds vaker met een aparte betaalpas. Dankzij de mobiele app KNIP is opwaarderen een fluitje van een cent en hoef je hiervoor niet meer in een wachtrij te staan. Na installatie van de app scan je eerst de KNIP-code (QR) of voer je handmatig een nummer in. Vervolgens kies je het gewenste bedrag om het saldo op te waarderen. Deze app is onder meer bruikbaar bij voetbalwedstrijden van eredivisieclubs als FC Utrecht, NEC en Heracles Almelo.

12 ArenA Catering

Iedereen die weleens in de Amsterdam ArenA is geweest, zal de lange rijen voor de diverse horecastands herkennen. Met de app ArenA Catering geef je de bestelling vanaf je eigen stadionstoel door, waarbij je de betaling meteen afrekent. Je haalt het eten en drinken daarna op bij het dichtstbijzijnde afhaalpunt of je laat het zelfs naar je stoel brengen. Dankzij je smartphone hoef je voortaan niets meer van een voetbalwedstrijd of concert te missen.

13 PayPal

Hét voordeel van PayPal als betalingsmethode is dat je alleen een e-mailadres nodig hebt om geld over te maken. Op die manier wissel je vlot geld uit met vrienden en familie zonder het gebruik van lange IBAN-rekeningnummers. Vanuit de mobiele app van PayPal open je direct een rekening, waaraan je een creditcard of bestaande bankrekening koppelt. Vanuit de mobiele app regel je voortaan alle betalingen en stuur je betaalverzoeken naar mensen van wie je nog geld te goed hebt. Je gebruikt PayPal daarnaast om bestellingen te plaatsen bij diverse winkeliers in de omgeving.

14 Parkmobile

Betaald parkeren heeft in traditionele vorm nogal wat nadelen. Je hebt namelijk altijd contant geld of een pinpas bij een parkeerautomaat nodig. Parkmobile werkt een stuk prettiger. Nadat je een account hebt aangemaakt met het kenteken van je auto, laat je op de parkeerplek de timer van deze app lopen. Bij terugkomst zet je de tijd weer stil. Je neemt op die manier dus nooit te veel parkeertijd op. Inmiddels zijn ruim 160 Nederlandse en Belgische steden bij Parkmobile aangesloten, dus doe er je voordeel mee! De betaling verloopt via automatische incasso of per creditcard.

15 Yellowbrick

Yellowbrick is een alternatief voor Parkmobile. Kortom, reken parkeertarieven af met je smartphone en betaal alleen voor de werkelijke parkeertijd. Een groot pluspunt is dat Yellowbrick ook werkt bij alle parkeergarages van Q-Park. Verder zijn ruim 140 Nederlandse steden bij dit initiatief aangesloten. Met een timer leg je de parkeertijd vast, waarna je de bijbehorende kosten vanzelf op de factuur ziet verschijnen. De betaling verloopt maandelijks via automatische incasso. De kosten voor een Yellowbrick-account bedragen eenmalig tien euro.

2 Reactie(s) op: 15 apps om te betalen met je smartphone

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 14 juli 2016 22:43 Anoniem
  Binnenkort ook beschikbaar. De mobiele betaaldienst van Xafax.

  http://www.xafax.nl/NL/771/mobiel-betalen.html
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 29 juli 2016 21:52 Anoniem
  İl wil niet meer instagram
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.