15 gevorderden-tips voor Android

Door: Joris Peterse | 21 november 2016 07:17

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

8. Google Contacts

Het blijft een gedoe, alle nummers opslaan op je toestel en het bijkomende gerotzooi met het overzetten naar een nieuwe of bij verlies van je telefoon. Je kunt je contactpersonen beter online opslaan, zodat je in een keer klaar bent. Dat kan via je Android zelf, maar je kunt beter even de tijd nemen en via je browser op je pc of tablet naar http://contacts.google.com gaan om alle nummers hier op te slaan.

9. Dagdromen

Dagdromen is een soort screensaver voor je Android die aanspringt wanneer je je toestel oplaadt of in een dockingstation zet. Je vindt de optie onder Weergave in de instellingen. Hier vind je alle ‘screensavers’ die sommige apps bieden, maar Android biedt standaard ook een klok of diavoorstelling van je foto’s. Het tandwieltje biedt nog wat instelmogelijkheden, zoals een gedimd licht wanneer je in het donker je telefoon in een dockingstation zet.

10. Apps updaten

Applicaties worden door Google Play automatisch geüpdatet. Dat kan in sommige situaties best vervelend zijn, bijvoorbeeld als de update verschijnt wanneer je niet op het wifi zit, of als een update een app juist mankeert. Als je de Google Play opent, op de menu-knop drukt en voor Instellingen kiest, kun je instellen dat apps niet automatisch updaten (maar je er wel een melding van krijgt), of alleen automatisch updaten wanneer je verbonden bent met wifi.

11. Overbodige apps verwijderen

Vooral toestellen van Samsung en Sony komen met heel veel apps die al geïnstalleerd zijn. Ook staan natuurlijk alle Google-apps paraat, ongeacht of je ze gebruikt of niet. Zonde, maar je kunt ze opruimen. In de Instellingen zie je bij Apps een lijst met alle geïnstalleerde apps. Selecteer een app, druk op Uitschakelen en je hebt er geen last meer van. Mag je de app niet uitschakelen? Kijk dan even bij de zwarte band-tips.

12. Screenshot maken

Een screenshot maken is vrij eenvoudig, maar je moet wel even de juiste toetscombinatie weten. Heb je een knop onder je scherm, zoals bij veel Samsungtoestellen het geval is? Druk dan de powerknop en deze homeknop tegelijk in. Veel Androids hebben echter geen knop onder het scherm. In dat geval druk je de powerknop en de volume-omlaag-knop tegelijkertijd in.

13. Agenda’s toevoegen

In de agenda-applicatie en -widget krijg je standaard je eigen agenda te zien. Maar je kunt hier extra agenda’s in toevoegen. In de Agenda-app zie je onder het menuknopje de beschikbare agenda’s uit meerdere accounts, maar je kunt ook bijvoorbeeld feestdagen aanzetten om in je kalender weer te geven. Ook kun je agenda’s van wedstrijden van je favoriete club toevoegen. Ga hiervoor met de browser van je tablet of pc naar http://calendar.google.com en druk bij Andere agenda’s op het pijltje naar beneden. Hier krijg je de optie om agenda’s via een url toe te voegen of je maakt een keuze uit een lijst met interessante agenda’s die door Google zelf wordt aangeboden.

14. Navigatie

Dankzij je Android heb je geen duur navigatiesysteem of een dure TomTom-app meer nodig. Het enige wat je nodig hebt, is de gratis Google Maps-applicatie (standaard geïnstalleerd), een internetverbinding en genoeg batterij. Voer in het zoekvak bovenin de plek in waar je naartoe wilt en druk op het auto-icoontje rechts onderin. Vervolgens krijg je de route te zien (inclusief vertragingspunten en alternatieve routes) en de reistijd. Optioneel kun je bovenin je vervoermiddel kiezen als je niet met de auto reist. Je kunt dus ook de navigatie gebruiken als je met het openbaar vervoer, de fiets of te voet reist. Druk op het pijltje rechtsonder en de navigatie (die je met een kaart en spraak naar de locatie brengt) start.

15. Sneller gamen

Wanneer je multiplayergames speelt op Android is de app van Google Play Games geschikt om je voortgang in te zien en bij te houden hoe vrienden het doen. De app linkt met je Google+-profiel.

Heb je echter geen zin om de prestaties met Google Play Games te delen of heb je geen zin in de extra laadtijd die de app met zich meebrengt tijden het spelen? Dan kun je deze app verwijderen, je games blijven gewoon werken en je hebt geen last van Googles bemoeizucht.

0 Reactie(s) op: 15 gevorderden-tips voor Android

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.