15 pro-tips voor Android

Door: Joris Peterse | 25 november 2016 14:28

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

8. Opties voor ontwikkelaars aanzetten

Er zit een verborgen menu in het instellingenmenu: de opties voor ontwikkelaars. Hier kun je bijvoorbeeld usb-debugging aanzetten, wat gebruikt wordt voor sommige back-upapps of als je je toestel wilt rooten. Via een simpel trucje verschijnen de opties voor ontwikkelaars in je instelleningenmenu. Je gaat hiervoor in de instellingen van je telefoon naar Over de telefoon. Tik tien maal op het Build-nummer en de melding verschijnt dat de opties voor ontwikkelaars beschikbaar zijn. Deze kun je nu gewoon vinden in het instellingenmenu.

9. Cloudprinter

Soms wil je nog weleens ouderwets iets uitprinten: vliegtickets, concertkaartjes, documenten, et cetera. Maar een printer aansluiten op je Android, dat gaat wat te ver. Je kunt echter gewoon printen vanaf je smartphone of tablet. Dat gaat het eenvoudigst via Google Cloudprinter. Hiermee is je printer veilig verbonden aan het internet, waardoor je vanaf iedere locatie een printopdracht naar je printer kunt versturen. Via de Google Cloudprinter-app kun je documenten, bijlage, berichtjes, afbeeldingen en andere bestanden die op je Android staan, uitprinten. Ook zijn er andere apps zijn beschikbaar, zoals PrinterShare, PrintJinni en Easy Print voor de ingewikkeldere printopdrachten. Welke printers allemaal Google Cloudprinter ondersteunen zie je hier.

10. WhatsApp op tablet

Irritant is dat he? Je mag WhatsApp wel op je smartphone installeren, maar op je tablet kun je het vergeten. Via een omweg kun je het alsnog gebruiken. Hiervoor kun je WhatsApp Web gebruiken.

Ga met je tablet naar http://web.whatsapp.com, druk in je browser rechtsboven op de instellingen en kies Desktopversie opvragen. Een QR-code verschijnt in beeld. Pak nu je smartphone met WhatsApp, druk op de instellingen-knop van WhatsApp en kies WhatsApp Web.

Vervolgens kun je de QR-code scannen waardoor je beide apparaten koppelt en je rustig verder kunt whatsappen op je tablet.

11. Chrome tips

In de instellingen van de browser vind je veel handige opties. Kom je op een webpagina die je dwingt om een app te installeren in plaats van gewoon de pagina te tonen? Kies dan voor Desktopversie opvragen. Sommige sites (zoals de mobiele site van Facebook) laten je niet inzoomen. Bij Instellingen / Toegankelijkheid zet je een vinkje bij Zoom forceren inschakelen om dit te omzeilen. Als je in de instellingen Databesparing aanzet, zorgt Chrome voor minder dataverbruik op mobiele netwerken.

12. Verwisselbare batterij

Sommige smartphones hebben met een verwisselbare batterij. Omdat de accu bij de meeste smartphones een van de eerste componenten is die het opgeeft, is het fijn dat je je toestel kunt voorzien van een nieuwe. Maar nog fijner is het om een tweede opgeladen accu in je tas te hebben als je op pad bent. Op sites als Ebay, AliExpress of DX.com koop je bij (meestal Chinese) leveranciers goedkoop een extra accu voor je smartphone. De accuduur van deze reservebatterijen is meestal een stuk minder goed dan het origineel, maar als je er slechts een tientje voor hoeft te betalen, is dat best te overzien.

13. Micro-usb of usb-C?

We zitten in een overgangsfase. Veruit de meeste Androids hebben een micro-usb-aansluiting om het toestel op te laden of te verbinden. Waarschijnlijk heb je thuis intussen al een flinke collectie aan micro-usb-kabels liggen. Veel nieuwe toestellen worden echter geleverd met de nieuwe standaard-aansluiting: usb-C. Hiermee is een snellere dataverbinding en oplaadtijd mogelijk, maar deze aansluiting gaan we ook terugzien op diverse andere apparaten. Het grootste voordeel van de aansluiting is dat hij symmetrisch is en niet meer verkeerdom aangesloten kan worden. Via Chinese webshops kun je goedkoop kabeltjes bestellen, maar let wel even op dat ze ook in staat zijn om data over te dragen.

14. Prepaid creditcard

Apps en media kopen in Google Play gaat het eenvoudigste met een creditcard, maar ook komen Play Muziek en Play Boeken pas beschikbaar als je zo’n betaalmethode toevoegt aan je Google Account. Heb je echter geen zin om een creditcard aan te schaffen? Dan kun je Muziek en Boeken activeren door een prepaid-creditcard te koppelen. Mastercard heeft er een, maar je kunt ook een 3V-card (Visa) bestellen of kopen. Let er echter wel op dat je bij aankopen een commissie moet betalen. Je kunt zo’n creditcard dan ook beter eenmalig gebruiken om de diensten te unlocken.

15. Agenda delen

Wil je graag een agenda delen met vrienden of familie, dan is het zoeken in de Agenda-app naar een functie die er niet is. Om dit alsnog te doen, ga je met de browser naar www.google.nl/agenda, druk vervolgens onderaan op Google Desktop waarna de desktopversie wordt weergegeven, met in het linkerpaneel je agenda’s. Druk op het pijltje naar beneden achter de agendanaam en kies Agenda delen. Hier kun je aangeven met wie je de agenda wilt delen. Vervolgens verschijnen ze voortaan ook gewoon in de Agenda-app van degene met wie je de agenda deelt.

0 Reactie(s) op: 15 pro-tips voor Android

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.