3 dingen die je kunt verwachten van Amazon's smartphones

© PXimport

3 dingen die je kunt verwachten van Amazon's smartphones

Geplaatst: 3 oktober 2013 - 06:48

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie ID.nl

Amazon werkt aan twee verschillende smartphones waarmee ze de markt voor slimme mobieltjes willen gaan veroveren. Tenminste, als de sterke stroom geruchten van de laatste dagen een indicatie is. Wij zetten de belangrijkste kenmerken van de Amazon-smartphones op een rij.

1. Toch niet gratis

Amazon zou zowel een duurdere high-end-smartphone als een goedkopere telefoon op de markt willen brengen. Zo bevestigen in ieder geval verschillende anonieme bronnen. Het premium vlaggenschip draait vermoedelijk op een aangepaste versie van Android. De goedkopere Android-telefoon krijgt Amazon's eigen Fire OS, dat ook te vinden is op de Kindle-tablets van het bedrijf.

Het dure Amazon-mobieltje moet gaan concurreren met toestellen als de iPhone 5S en Galaxy S4, waar de goedkopere smartphone het lagere segment moet gaan bedienen. Hoewel er eerder geruchten gingen over een volledig gratis smartphone van Amazon, zou dat niet het geval zijn bij deze twee toestellen.

2. Vier camera's

Er zal door Amazon zwaar worden ingezet op de vier camera's die in het topmodel aanwezig zullen zijn. De combinatie van deze camera's stelt de telefoon onder meer in staat om een 3D-model van het hoofd van de gebruiker te maken, waardoor deze nauwkeurig te volgen is. De software op de telefoon zou hier vervolgens op in kunnen spelen, door zaken bijvoorbeeld met een bepaalde 3D-diepte weer te geven.

Meer weten? Lees ook:

'Amazon wil gratis smartphone op de markt brengen'

'Amazon brengt Kindle Fire HD-tablets naar Nederland'

'Amazon Cloud Drive Photos: De geduchte concurrent van Apple's Photostream'

Een andere belangrijke functie van de camera's, is dat voorwerpen als een 3D-model kunnen worden herkend, waarna er bijvoorbeeld direct gelinkt kan worden naar de betreffende productpagina in de webwinkel van Amazon. Hier zou tevens het grote verdienmodel voor Amazon achter schuilen, wat volgens bronnen voor een lagere aanschafprijs van de smartphone zou kunnen zorgen.

3. Lancering Amazon-smartphones

Verwacht wordt dat beide smartphones pas in 2014 op de markt zullen komen, waarbij Amazon aftrapt met de goedkopere telefoon. Het duurdere vlaggenschip zal daarna volgen. Volgens bronnen van TechCrunch.com doet Amazon er momenteel alles aan om het uiterlijk en de eigenschappen van de toestellen geheim te houden. Zo mogen de prototypes het hoofdkantoor niet verlaten en worden deze verplaatst in afgesloten metalen koffers.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten