3 manieren om Windows 8 Verkenner aan te passen

Door: redactie-computertotaal | 21 augustus 2013 07:00

How To

Microsoft mag dan met Windows 8 een aantal dingen verknoeid hebben, maar de bestandsverkenner is daar zeker niet een van. Ik laat je hier zien hoe je de Verkenner op drie manieren eenvoudig kunt aanpassen.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze zustersite PCWorld.com, geschreven door Rick Broida (@justrick). De mening van de auteur komt niet per definitie overeen met die van ComputerTotaal.nl.

Een van de grote voordelen is dat de Verkenner eindelijk een plekje op de taakbalk heeft gekregen (ook al moet je daarvoor naar de desktop switchen). Beter nog, Windows heeft de applicatie voorzien van de inmiddels bekende Lint-interface, waardoor het navigeren door je bestanden (en de Verkenner zelf) een stuk eenvoudiger is geworden.

Ik denk echter dat het met een aantal simpele aanpassingen nog beter zou kunnen zijn. Hier zijn drie simpele wijzigingen die je kunt aanbrengen voor een betere bestandsverkenner in Windows 8:

1. Pas de werkbalk Snelle Toegang aan

Zie je de kleine icoontjes in de linkerbovenhoek van het Verkenner-venster? Klik op het nog kleinere pijltje ernaast om een lijst met extra functies tevoorschijn te halen. Waarom zou je bijvoorbeeld een Delete-icoon neerzetten terwijl de Verkenner er al eentje heeft? Omdat die van de Verkenner alleen maar verschijnt wanneer je je op het tabblad Startpagina bevindt. Zet er eentje op de werkbalk neer zodat hij altijd beschikbaar is.

2. Al je mappen weergeven

Om alles compact te houden laat Verkenner een verkorte lijst met mappen in het linker navigatievenster zien. Ik krijg liever alles te zien, wat mogelijk is door op het tabblad Beeld te klikken en vervolgens op het Navigatie-icoon. Klik daarna gewoon op Alle mappen weergeven.

3. Verbeter de weergave

Slechts weinig mensen passen de standaardweergave voor bestanden in de Verkenner aan, ook al is het vaak nuttig. Gelukkig laat de Verkenner nu een preview zien van hoe elke weergave eruit komt te zien, een groot voordeel voor gebruikers die gemakkelijk in de war raken door een plotselinge verandering. Klik gewoon op het tabblad Beeld en beweeg de muis over de verschillende opties in het Weergave-gedeelte: Extra grote iconen, lijst, details, etc. In het bestandsgedeelte kun je meteen zien hoe die weergave eruitziet. Tevreden? Klik dan op de instelling om deze te implementeren.

0 Reactie(s) op: 3 manieren om Windows 8 Verkenner aan te passen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.