3 startups die Samsung's smartphones gaan verbeteren

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 08 oktober 2013 09:49

Apps & Software

Samsung heeft volgens verschillende bronnen zijn oog laten vallen op enkele startups. Door het opkopen van deze kleine bedrijven, hoopt het Zuid-Koreaanse concern de software van zijn Galaxy-smartphones te verbeteren. Hier drie startups die binnenkort mogelijk in handen vallen van Samsung.

Glympse

Met de app Glympse kunnen gebruikers eenvoudig hun locatie delen met vrienden. Dit gedurende een zelf in te stellen tijd, waardoor men elkaar eenvoudig kan vinden in bijvoorbeeld een drukke binnenstad. Volgens anonieme bronnen voert Samsung al geruime tijd gesprekken met deze startup voor een mogelijke overname.

Dat Glympse nauwe banden heeft met de Galaxy-fabrikant, bleek wel toen Glympse hun app beschikbaar stelde als launch-applicatie op de Galaxy Gear; Samsung's smartwatch.

Atari

Atari, een startup? Nou nee, niet bepaald natuurlijk. Maar toch zijn er verschillende onderdelen van de game-dinosaurus die momenteel hun eigen weg proberen te vinden op de markt. Dit nadat het bedrijf in januari faillissement aanvroeg. Volgens The Wall Street Journal wil Samsung nu een deel van Atari overnemen, om zo games als Asteroids en Pong te kunnen gaan aanbieden op de Galaxy-toestellen.

Waze

Hoewel er lange tijd geruchten gingen over een overname van navigatiedienst Waze, was het Google die deze startup afgelopen zomer in handen kreeg. Dit voor een prijs van ruim 1 miljard dollar.

Rounds

Hoewel Samsung zijn eigen chat-applicatie ChatOn standaard meelevert op de Galaxy-smartphones, lijkt de fabrikant toch interesse te hebben in de startup Rounds. Deze appmaker biedt een chatdienst aan die gericht is op het voeren van videogesprekken. Samsung zou met Rounds onder meer iPhone-gebruikers willen lokken die momenteel gebruikmaken van FaceTime.

0 Reactie(s) op: 3 startups die Samsung's smartphones gaan verbeteren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.