4 tips om de accutijd van je laptop te rekken

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 27 juni 2013 12:56

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Je laptop is je beste vriend. Waar je ook bent, in het café, op een vliegveld, in een trein, overal neem je het apparaat mee om te kunnen werken als dat nodig is.

Dat gaat goed tot het moment dat je batterij sputtert. Dat gebeurt altijd net op het moment dat je de laatste detail aan een PowerPoint-presentatie toevoegt of een document probeert te mailen en er geen stopcontact in de buurt is. Even lijkt de wereld om je heen stil te staan en maakt paniek zich van je gedachten meester.

Maar zodra een stroombron gevonden is, bloeit de liefde weer op. Om toekomstige hartverzakkingen te voorkomen, volgen hier vier tips om de accutijd van je batterij te maximaliseren.

1. Inpluggen wanneer mogelijk

Eén manier om ervoor te zorgen dat je laptop over zoveel mogelijk juice beschikt, is om het apparaat in te pluggen zodra een stopcontact in zicht komt. Koop eventueel een extra adapter voor in je draagtas zodat er geen problemen ontstaan zodra je de adapter thuis of op kantoor een keer vergeet.

Een bekend misverstand over laptops is dat het ingeplugd laten van een externe stroombron slecht is voor de capaciteit en levensduur van de batterij. Aangezien in moderne laptops lithiumcellen verwerkt zitten, stopt de batterij met opladen zodra deze op volledige capaciteit zit. Hoe vaak je de batterij verder oplaadt, heeft geen gevolgen voor de totale levensduur van de accu.

[youtube]OJYdmY053mg[/youtube]

0 Reactie(s) op: 4 tips om de accutijd van je laptop te rekken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.