5 manieren waarop SkyDrive is verbeterd

Door: Elmar Rekers | 31 juli 2013 11:01

Nieuws

Microsoft heeft deze week een aantal grote (en minder grote) updates doorgevoerd op de webversie van clouddienst SkyDrive. Wat zijn de leukste/grootste/beste veranderingen? Wij zetten er vijf voor je op een rij.

Selectief delen

Microsoft heeft het mogelijk gemaakt om groepen bestanden via SkyDrive te delen, waar deze ook in de clouddienst staan opgeslagen. Voorheen was het enkel mogelijk om een volledige map te delen of een individueel bestand in een map. Na de update is het echter eenvoudig om (maximaal honderd) bestanden handmatig te selecteren - ook wanneer deze in verschillende mappen staan - en deze te delen met iemand anders. De ontvanger ziet enkel de door jou geselecteerde documenten, en niets anders in die mappen.

Het is eenvoudig om bestanden te selecteren en te delen.

Verbeterd overzicht

Een beter verzicht van bestanden die jij hebt gedeeld, maar ook die met jou gedeeld worden, is nu eindelijk toegevoegd aan de webversie van SkyDrive. Onderaan het hoofdmenu is de optie Gedeeld te vinden. Klik hierop en je ziet bovenaan het overzicht jouw eigen bestanden staan, gerangschikt op actualiteit.

Hieronder volgt een lijst met mensen die bestanden met jou hebben gedeeld. Het laat je dus snel zien wie welke bestanden kan inzien, en hier kan je vervolgens direct aanpassingen in doen.

Onder Gedeeld zie je wie er welke bestanden delen.

Rechten verlenen

Naast verbeteringen in de manier waarop we bestanden kunnen delen en beheren, geeft Microsoft ons ook meer controle over de manier waarop anderen met die documenten aan de slag kunnen. Wanneer je een bestand deelt, kan je middels een vinkje aangeven of deze persoon de bestanden ook mag bewerken. Een handige manier dus om samen aan een project te werken, of juist te voorkomen dat er wijzigingen in worden aangebracht.

Door een vinkje te plaatsen geef je iemand het recht een document te bewerken.

Hoge resolutie-schermen

SkyDrive.com is nu geoptimaliseerd om gebruik te maken van beeldschermen met een hoge resolutie. Als we voorheen een foto op groot formaat bekeken, werd er simpelweg een opgeblazen versie van de thumbnail getoond. SkyDrive.com toont nu een foto in aanzienlijk betere kwaliteit op beeldschermen met een hogere resolutie, waarbij overigens ook het fotograaf-bestandsformaat RAW wordt ondersteund.

Foto’s aanpassen

Naast een verbeterde weergave van foto’s, is het in SkyDrive nu ook mogelijk om afbeeldingen te roteren. Iedereen die regelmatig foto’s bekijkt via de SkyDrive-website weet dat foto’s niet te kantelen waren, waardoor je je hoofd scheef moest houden om de afbeelding goed te zien. Dat hoeft nu niet meer! Het draaien van afbeeldingen is een kleine aanpassing, maar zeer zeker een belangrijke. Daarnaast worden ook GIF-bestanden nu geanimeerd weergegeven, in plaats van als statische thumbnail.

Een kleine update, maar het roteren van afbeeldingen is natuurlijk wel zo handig.

0 Reactie(s) op: 5 manieren waarop SkyDrive is verbeterd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.