5 handige tips voor Google Assistant

Door: Chwhynny Overbeeke | 29 november 2017 14:15

How To

Google Assistant is inmiddels op veel Android apparaten te gebruiken. Hier geven we dan ook een aantal handige tips om het meeste uit deze assistent te halen.

Om Google Assistant te kunnen gebruiken moet je helaas de taal van je apparaat op Engels zetten, omdat deze assistent nog niet in het Nederlands beschikbaar is. Als je echter Cortana (die ook nog niet in het Nederlands verkrijgbaar is) op je Android apparaat gebruikt, is het mogelijk om de taal van je toestel op Nederlands te laten staan terwijl je met Cortana Engels praat. Lees ook: 5 handige commando's voor Google Assistant.

Hier geven we een aantal tips voor Google Assistant, waarbij dus je toestel op Engels moet staan en je in het Engels moet praten.

Je naam wijzigen

Als je op een bepaalde manier door Google Assistant wilt worden aangesproken, kun je dit aangeven in de instellingen onder Personal info > Nickname voor jouw account. Je kunt echter ook gewoon tegen Google Assistant zeggen “call me” gevolgd door je naam.

Bij Personal info kun je ook meteen aangeven waar je woont en waar je werkt. Dat is handig voor een aantal andere functies van Google Assistant, waaronder het dagoverzicht.

Dagoverzicht

Als je een overzicht van de dag wilt krijgen, kun je tegen Google Assistant “good morning” zeggen. Je krijgt dan de weersverwachting te horen, het nieuws, welke afspraken je die dag hebt, informatie over het verkeer op de route naar je werk, enzovoorts. Je kunt kiezen wat voor informatie je wilt krijgen door in de instellingen van Google Assistant opties in en uit te schakelen onder My Day.

Commando’s geven

Google Assistant is uitermate geschikt om verschillende Android functies te bedienen. Zo kun je apps openen (zeg “open” gevolgd door de naam van de app), mensen opbellen (zeg “call” gevolgd door de naam in het adresboek) of sms’en (zeg “text” gevolgd door de naam), je alarm zetten (zeg “set an alarm for” gevolgd door de tijd) en navigatie starten (zeg “navigate to” gevolgd door de gewenste locatie).

Met Google Assistant is het ook mogelijk om muzieknummers en -albums, of films en series te starten via de gewenste dienst. Zo kun je bijvoorbeeld zeggen “play House Of Cards on Netflix” of “play jazz in Spotify”. De juiste media wordt dan via de juiste dienst opgezocht en geladen.

Google Pixel
Omdat de Google Assistant nog geen Nederlands spreekt zijn de Pixel-smartphones hier niet verkrijgbaar.

Kop of munt

Als je bij een spel wilt bepalen wie er mag beginnen, kun je natuurlijk een echte munt opgooien, maar veel mensen hebben tegenwoordig geen wisselgeld meer op zak. Google Assistant kan hier uitkomst bieden door een virtuele munt op te gooien en de uitslag te geven. Zeg “toss a coin” en Google Assistant zal zeggen of het kop of munt is.

Gesprekken voeren

Google Assistant kan erg goed verwijzingen onthouden en begrijpen. Als je dus over een bepaald iets een vraag gesteld hebt, kun je daarna gewoon doorvragen. Denk hierbij aan vragen zoals “how old is the king of The Netherlands” gevolgd door de vraag “show me pictures” om foto’s van koning Willem-Alexander te zien te krijgen.

0 Reactie(s) op: 5 handige tips voor Google Assistant

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.