5 tips voor fotograferen met je iPhone

© PXimport

5 tips voor fotograferen met je iPhone

Geplaatst: 16 december 2013 - 08:26

Aangepast: 24 november 2022 - 10:31

Redactie ID.nl

De camera op de iPhone maakt het voor ons mogelijk om altijd en overal kwaliteitsfoto's te schieten. Maar hoe eenvoudig deze camera ook werkt, er zijn een paar dingen die de iPhone-kiekjes aanzienlijker mooier kunnen maken. Hier vijf gouden tips voor fotograferen met je iPhone.

01 Flitsen

Mislukken je geflitste iPhone-foto's iedere keer? Dat kan aan je iPhone-hoesje liggen. Dat kan de flits namelijk vervormen of zelfs blokkeren. Maak eens een foto zonder je hoesje om het te testen.

02 Filmrol

Wist je dat wanneer mensen foto's naar je 'whatsappen', deze direct in je filmrol terechtkomen? Maar wanneer je foto's via iMessage ontvangt, staan die niet direct in je filmrol. Wil je die foto's daar ook in opslaan? Druk dan rechtsboven op het pijltje en kies de optie Bewaar in filmrol. Maar je kunt een foto ook openen in WhatsApp (zodat die direct doorgestuurd kan worden) of toevoegen aan Dropbox.

03 Instellingen

Wat betreft instellingen kan je iPhone niet concurreren met een professionele camera. Maar ... "there's an app for that", genaamd 645 Pro. Je kunt zien naar welke ISO-waarde (lichtgevoeligheid) je iPhone schakelt en wat de sluitertijd wordt. En natuurlijk nog veel meer.

 

© PXimport

04 Fotoblad

Dat fotografie met een iPhone populair is, hoeven we niet vertellen. Er bestaat zelfs een heus 'iPhotographer Magazine' voor de iPhone. Dit Engelstalige blad heeft tips, interviews en foto's die tot de verbeelding spreken. Nieuwsgierig? De eerste editie is gratis.

05 Fotoschool

Wil je nog meer weten over fotograferen met je iPhone? Er bestaat ook een (i)Phone University. Voor tien dollar per maand leer je alles over belichting, compositie, tools en nog veel meer. Surf naar http://photojojo.com/university.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten