7 grote smartphones getest

Door: Joris Peterse | 15 januari 2014 12:18

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8

Smartphones zijn er in veel verschillende formaten. Sommige smartphones zijn zelfs zó groot dat de grens vervaagt tussen wat een tablet- en wat een smartphoneformaat is. Zo'n grote 'phablet' kan veel voordelen bieden. Maar welke is het beste voor jou?

Criteria

Zoals in het intro gezegd wordt: de grenzen tussen wat een tablet, een smartphone of een tussenmaatje is, zijn onduidelijk. In deze test stellen we zelf de ondergrens op een schermdiagonaal van 5,5 inch (13,97 cm). Bovendien moet het mogelijk zijn om zonder headset te kunnen bellen, via een simkaart.

LG Optimus G Pro

Het formaat van de LG Optimus G Pro valt nog best mee, vooral als je dit toestel vergelijkt met de andere toestellen die in deze test voorbij komen. Dat is voornamelijk te danken aan de dunne bezel (rand) om het scherm. Hierdoor is de smartphone ook met één hand te bedienen, wat overigens natuurlijk ook afhankelijk is van je handgrootte. In de instellingen zijn er overigens ook wat opties verborgen voor handigere aansturing met één hand.

Het 5,5 inch scherm is Full HD en heeft een helder lcd-beeldscherm, wat erg prettig is voor het afspelen van YouTube of Netflix. Dit is natuurlijk hét grote pluspunt van de grote schermformaten uit deze vergelijkende test. De beelden spatten alleen nog niet zo uitnodigend van het scherm als bij de nog grotere toestellen.

Handigheidjes

Ondanks dat LG Android flink heeft aangepast, werkt het toestel erg vlot. Helaas is er een hoop 'rommel' geïnstalleerd, zoals een eigen applicatiewinkel en dubbel notitieblok. Maar er zijn ook wel degelijk handigheidjes te vinden in de voorgeïnstalleerde programma's. Bijvoorbeeld een afstandsbediening-app (het toestel beschikt over een infraroodpoort), apps die in een klein venstertje geopend kunnen worden. Ook zijn we positief over de Quick Button: een fysieke knop linksboven in de smartphone die je zelf een functie kunt toewijzen om bijvoorbeeld een notitie te maken of om de camera te starten.

Spanning

Het vermogen van de batterij springt er negatief uit. Een voordeel van smartphones met een groot formaat is dat er ook meer ruimte is voor de batterij, wat ervoor zorgt dat je veel langer met een volle acculading doet dan bij een gewoon formaat smartphone. Helaas geldt dit niet voor de LG Optimus G Pro, want ondanks zijn 3140 mAh-batterij moet het toestel alsnog iedere dag aan de lader.

De 13 megapixel-camera op het toestel schiet prima plaatjes. Vergeleken met de topsmartphones als de iPhone 5, Xperia Z1 of de Lumia 1020 kan de Optimus G Pro niet meekomen. Maar vergeleken met de andere camera's uit deze test is de camera één van de betere. Vooral in gewone lichtomstandigheden zijn de foto's helder en scherp.

Conclusie

De LG Optimus G Pro is het meest bescheiden toestel uit deze test. Helaas niet alleen qua formaat, maar ook qua specificaties. Het toestel werkt vlot en het scherm is helder en goed afleesbaar, zelfs in zonlicht. Minder enthousiast zijn we over de accu. Ben je echter op zoek naar een grote smartphone zonder een al te overdreven formaat, dan heb je aan de Optimus G Pro een uitstekend toestel.

Lees hier de volledige review van de LG Optimus G Pro.

Het heldere beeld nodigt uit om video's te kijken.

LG Optimus G Pro

Prijs Ca. € 485,-

Besturingssysteem Android 4.1.2

Schermformaat 5,5 inch (14 cm)

Pluspunten

Helder beeld (Full HD)

Infraroodpoort

Quick Button

Minpunten

Accu

Prijs

SCORE: 3,5/5

4 Reactie(s) op: 7 grote smartphones getest

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 15 januari 2014 21:03 Anoniem
  koop een lolly en ga het vieren
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 januari 2014 13:31 Anoniem
  Zo duur is de galaxy note 3 niet meer.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 23 januari 2014 13:26 Anoniem
  Ik weet niet wanneer dit artikel (oorspronkelijk ?) geschreven is maar de Nokia Lumia 1320 en 1520 (beide 6 inch Windows Phone phablets) zijn al sinds begin december beschikbaar.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 januari 2014 14:05 Jorispeterse
  Nope. De 1320 is nog niet uitgebracht in Nederland en de 1520 is nu ongeveer anderhalve week beschikbaar in Nederland.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.