7 tips voor een goede start met de Samsung Galaxy S7

Door: jeffrey-noordermeer | 14 april 2016 14:26

How To

Een nieuwe smartphone kan even wennen zijn, zelfs als het een Galaxy S7 is. Van de camera tot de beste manier om je apps te managen, hier geven we je 7 tips om een goede start te maken met de Samsung Galaxy S7.

1. Camera-sneltoets op de Galaxy S7

Je kunt met verschillende sneltoetsen op de Galaxy S7 een aantal functies sneller openen. Eén daarvan is de camera-app. Door twee keer snel te klikken op de nieuwe home-knop opent de camera-app direct en ben je dus nooit te laten voor het vastleggen van dat mooie moment. Deze sneltoets is overal te gebruiken in de Galaxy S7 of je nou in de browser aan het surfen bent of door je notities aan het scrollen bent, hij werkt overal. Lees ook: Samsung Galaxy S7 vs. LG G5: Wat is de beste Android-smartphone?

2. Beste beeldscherm-instellingen

Via de instellingen kun je de kleuren op het scherm minder fel maken.

Wat direct opvalt aan de nieuwe generatie smartphones is dat ze fel zijn en het licht van het scherm afspat. Bij de nieuwere smartphones die in de loop van het jaar uitkomen kan je een nachtmodus instellen, maar bij de Samsung Galaxy S7 kan je wat anders toepassen. Bij de S7 is het mogelijk om de kleuren naar een soort van basis te brengen waardoor het beeldscherm niet meer zo fel is en de kleuren wat zachter worden.

Als je dit wilt toepassen ga je naar Instellingen > Beeldscherm > Beeldscherm-modus en deze stel je in op Basis. Zo hoef je je niet te irriteren aan felle kleuren maar kunnen je ogen nog steeds genieten van de mooie kleuren die de Samsung Galaxy S7 heeft.

3. Thuisschermen verwijderen

Bij de Samsung Galaxy S7 komt er ook wat firmware mee, die voor de nodige (thuis)schermen zorgt. Heb je helemaal genoeg van al die schermen? Dan kun je deze verwijderen met een simpele beweging.

Zorg dat je je op het thuisscherm bevindt en houd je vinger ergens waar geen apps staan. Er verschijnen nu verschillende tabbladen als doorzichtige vierkanten. Deze kun je bovenaan met de Verwijder-knop verwijderen.

4. Meerdere screenshots op één afbeelding

Met de S7 is het mogelijk om meerdere screenshots achter elkaar te maken die vervolgens als één afbeelding kunnen worden opgeslagen. In plaats van talloze foto's in je galerij kun je nu dus screenshots die bij elkaar horen ook bij elkaar houden.

Je kunt dit doen door simpelweg een screenshot te nemen en vervolgens op Meer vastleggen te drukken. Je vindt de knop in het midden aan de onderkant van je scherm. Hiermee kun je dus zoveel screenshots maken als je wilt en deze allemaal aan elkaar vast maken, zonder dat je fotoalbum vol komt te staan met schermafbeeldingen.

5. Professionelere foto's maken

Naast het feit dat de Galaxy S7 is uitgerust met de nieuwe dual-pixel-technologie heeft de camera nog een aantal functies die ervoor zorgen dat je mooie foto's kunt maken. Ook als je al wat ervaring hebt met professionele fotografie dan heeft Samsung nog wat trucjes voor je.

In de Pro-modus van de Camera-app heb je extra functies die foto's een professionelere look geven.

In de Camera-app van de S7 kun je namelijk een andere modus inschakelen, de Pro-modus. Hierdoor gaan je foto's er nog beter en professioneler uitzien. Je kunt deze modus starten door in de Camera-app op de Modus-knop aan de onderkant van het scherm en vervolgens op Pro te drukken. Hierdoor krijg je een hoop nieuwe functies voor je camera met onder andere de ISO-waarden, wit-balans, contrasten en nog een aantal functies die ervoor zorgen dat je foto's er beter uit komen te zien - als je tenminste weet wat je doet.

6. Apps op je thuisscherm

Met de optie schermraster kan je bepalen hoeveel apps je wilt zien per scherm.

Wil jij over meer apps kunnen beschikken op je home screen, dan heb je de mogelijkheid dit in te stellen. Sommige mensen vinden bepaalde apps zo handig en maken er dagelijks gebruik van, hoe handig is het dan om deze op je allereerste scherm te plaatsen?

Druk en hou je vinger ergens op een lege plek op het thuisscherm. Hierdoor komt een aantal opties beschikbaar. Druk vervolgens op schermraster. Hier heb je de optie uit een aantal rasters die ervoor zorgen dat je meer of minder apps kwijt kunt op je home-scherm.

7. Always On Display

Het Always On-menu zorgt ervoor dat je de functie kunt aanpassen naar eigen smaak.

Het Always On Display heeft ook zijn weg gevonden naar de Samsung Galaxy S7 en dat is niet vervelend. Doordat het scherm altijd aan staat, kun je namelijk zonder je telefoon te hoeven aanraken altijd zien hoe laat het is of zien wie je een berichtje heeft gestuurd. Hoewel dat natuurlijk erg handig is, is de keerzijde wel dat het batterij vreet. Gelukkig is er dan ook de optie om het Always On-scherm uit te zetten en dit is nog vrij makkelijk ook. Ook kun je de stijl aanpassen en kun je bepalen wat er wordt weergegeven.

Ga naar Instellingen > Beelscherm > Always On Display en je bent aangekomen in het menu. Hier kun je de functie aan- of uitzetten en het Always On-scherm aanpassen naar je eigen smaak.

0 Reactie(s) op: 7 tips voor een goede start met de Samsung Galaxy S7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.