Aan de slag met MyApollo - Een sociaal privacynetwerk

Door: andre-kies | 29 april 2014 13:10

Apple

Social media zijn overal en vrijwel iedereen is erop actief. MyApollo is een applicatie voor Android en iOS die zich mengt in sociale gemeenschappen. De app is de eerste social media-applicatie die peer-to-peer werkt en je privacy beschermt.

Dat myApollo een peer-to-peer-platform is, houdt in dat elke gebruiker gelijk is aan de ander. Je bestanden worden via je eigen smartphone of tablet op het web geplaatst, maar niet via een centrale server. Daarnaast word je in myApollo niet doodgegooid met reclames, deze zijn namelijk compleet uitgebannen. Veilig delen binnen sociale kringen is het idee van de applicatie, de vraag rijst wel of de app leuk genoeg is om te blijven gebruiken en bijvoorbeeld Facebook kan vervangen.

Gebruiksgemak

Het design van myApollo is zeer gebruiksvriendelijk. Je hebt zowel onderin in het scherm als via de rechterkant de mogelijkheid om een klein menu te openen. Hier kun je switchen tussen je netwerk-, profiel- en berichtenpagina. Bovenin vind je een zoekbalk waar je op basis van namen naar vrienden kunt zoeken. Direct hiernaast aan de rechterkant staan twee icoontjes. De camera laat je meteen foto's maken en opslaan en met het icoontje ernaast kun je die foto uitzoeken, plaatsen en voorzien van een onderschrift.

Het menu is zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk.

Alleen voor vrienden

Het grootste voordeel van myApollo is dat je gegevens afgeschermd worden voor iedereen waarvan jij niet wilt dat die ze ziet. Dit kun je aanpassen via je profiel, want het is mogelijk om alles wat je doet vrij te geven voor iedereen. myApollo is vergelijkbaar met Facebook als het gaat om het achterlaten van berichten en smiley's plaatsen (vind ik leuk), al zijn er meer aspecten die niet overeenkomen.

In het minimenu kun je naar je contactenlijst gaan.

Beperkingen

Je kunt niemand taggen in myApollo, wel kun je foto's met vrienden delen. Dat je niet kunt taggen heeft te maken met de privacybescherming van de ander, maar dat heeft voor een social media-app ook nadelen. Een campagne opzetten, iets wat op Facebook meer dan populair is, lijkt een onmogelijke opdracht in myApollo. Je kunt deze namelijk niet snel verspreiden door vrienden te taggen en links te plaatsen. Dat komt omdat linkjes niet blauw oplichten en je er dus niet op kunt drukken om doorverwezen te worden. Dit maakt pagina's delen en webinformatie uitwisselen zeer moeilijk.

Je moet de naam van je vrienden goed invoeren.

Informatie uitwisselen

Je kunt vrienden op de hoogte houden door je status aan te passen, zij kunnen daar op hun beurt weer op reageren. Er is op dit moment echter een probleem: er is vrijwel geen bekende actief op het netwerk. Als je dus een poging wilt wagen met myApollo, zorg er dan voor dat je een aantal vrienden hebt die het met je uitproberen. In je eentje is het maar een saaie boel en kun je als vanzelfsprekend vrij weinig met de applicatie. myApollo is niet het meest geschikte medium om informatie te delen, maar wat je deelt is helemaal afgeschermd en wordt op het web niet teruggevonden. Daarnaast is de applicatie reclamevrij, waardoor je er makkelijk en prettig mee kunt werken.

Je kunt je profielfoto vrijgeven voor iedereen.

myApollo is alleen voor mobiele apparaten beschikbaar en je hebt er geen webtoegang mee. Alle bestanden worden vanaf je apparaat gedeeld.

Prijs: Gratis

Downloaden: iPhone, iPad, iPod touch en Android.

0 Reactie(s) op: Aan de slag met MyApollo - Een sociaal privacynetwerk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.