Acer Jade Primo - Acer gokt op Windows Mobile

Door: Joris Peterse | 26 februari 2016 15:07

Hands-on

Microsoft lijkt de enige te zijn die het aandurft om smartphones met Windows Mobile (voorheen Windows Phone) uit te brengen. Acer is echter een uitzondering en toonde in september vorig jaar de Acer Jade Primo. Tijdens Mobile World Congress hadden we de mogelijkheid het toestel kort uit te proberen.

De Acer Jade Primo is een Windows 10-smartphone, de vernieuwing van Windows 10 op smartphones zit vooral in Continuum. Via een docking station kun je in feite je smartphone gebruiken als desktop waarin (alleen) Windows-apps draaien. Lees ook: De beste smartphones van MWC 2016.

Om dit te laten werken heeft de smartphone echter aardig wat spierballen nodig. Maar dat is de Jade Primo niet helemaal gegeven met een Snapdragon 808 processor (1,8 Ghz, dualcore). Continuum is echter nog een functionaliteit waar Microsoft flink aan zal moeten sleutelen om het goede idee echt werkbaar te maken. Als telefoon draait het toestel in ieder geval erg vlot, op een kleine verslikking na wanneer ik tussen de tegels en het applicatie-overzicht schakel.

Zo ziet het menu van de Acer Jade Primo eruit.

Geborsteld plastic

Het toestel zal 569 euro kosten. Een behoorlijk hoge prijs, zeker voor Acer, dat doorgaans juist mensen weet te verleiden met goede specs voor een lage prijs. In dit geval is het andersom, de specificaties zijn wat karig voor deze prijs. Bovendien krijg je hiervoor een toestel dat qua bouwkwaliteit ook geen indruk maakt. Het toestel is van plastic, ondanks dat de achterkant er uitziet als geborsteld metaal.

Ook zit er op de achterkant een speaker, wat bepaald niet fraai oogt. Helaas heb je voor Windows 10-smartphones geen alternatieven qua bouwkwaliteit. De Lumia 950 en 950XL zijn ook plastic, de recent aangekondigde Lumia 650 heeft wel een mooie metalen rand, maar is weer niet krachtig genoeg voor Continuum.

De achterkant van de Acer Jade Primo.

Maar omdat de achterkant niet van glas of metaal is, voelt het toestel ontzettend licht aan. Ondanks dat het met z'n 5,5 inch scherm (14 cm) een behoorlijk groot formaat heeft. De ronding in de achterkant zorgt ervoor dat hij lekker in de hand ligt.

De ronding laat de Acer Jade Primo lekker in de hand liggen, minpuntje is de speaker.

Het amoled-scherm heeft een full-hd resolutie (1920 x 1080) en oogt opvallend helder. Het kleurrijke van Windows spat werkelijk van je scherm af. De camera leek op het eerste gezicht redelijk, maar we hadden niet de mogelijkheid dit te testen in moeilijkere lichtomstandigheden.

Erg mooie kleuren op de Acer Jade Primo.

Voorlopige conclusie

De Acer Jade Primo zou een uitstekend toestel zijn om Continuum eens mee uit te proberen. Maar het is simpelweg veel te hoog geprijsd hiervoor. De specificaties en bouwkwaliteit zijn eigenlijk geschikt voor een prijs van rond de 400 euro. Als je graag voor een Windows-smartphone kiest, ben je beter af met de Lumia 950 of 950XL. Voor niet heel veel meer geld krijg je een mooier en krachtiger toestel. Ook kun je voor hetzelfde bedrag een uitstekende Android-smartphone krijgen. Het bestaansrecht wordt hierdoor vrij lastig te verklaren.

0 Reactie(s) op: Acer Jade Primo - Acer gokt op Windows Mobile

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.