Alcatel Onetouch Idol 3 - Verdraaid prima

Door: Lennart Koster Lennart | 05 augustus 2015 15:08

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Ben je niet zo thuis in de smartphonewereld, dan denk je bij Alcatel waarschijnlijk aan die goedkope telefoontjes met een antenne van een jaar of tien geleden. Dat stadium is het bedrijf allang voorbij, en het komt nu met de Onetouch Idol 3.

Lichtgewicht en stoer

Het eerste wat opvalt zodra je de telefoon uit het doosje peutert, is het gewicht. Hij is namelijk extreem licht. Dat ligt lekker in de hand, zeker met het wat grotere beeldscherm. De aanknop was even zoeken. Dit heeft twee redenen: Hij zit linksboven, terwijl dit bij veel telefoons juist aan de rechterkant is, en het is behoorlijk lastig om de bovenkant en onderkant van elkaar te onderscheiden. Lees ook: Feature Friday - Is Alcatel meer dan budget Kijkshop-telefoons?

Het toestel is bijna heel symmetrisch, zoeken naar de vergrendelknop dus.

Dit is met een reden: je kan de telefoon namelijk zowel recht als op zijn kop gebruiken. Alles draait mee, zo ook de optietoetsen onderaan je Android-beeldscherm. Zowel bovenop als onderop de telefoon zitten een microfoon en luidspreker, waardoor het nooit uit maakt hoe je een telefoontje aanneemt. Dit is best wel handig, want je hoeft niet meer op te letten hoe je je telefoon uit je broekzak haalt. Het is alleen wel even zoeken naar je aanknop.

Het toestel is vrij dun. In combinatie met het lichte gewicht heb je amper door dat hij in je broekzak zit. Verder heeft hij de standaard volumeknoppen aan de rechterkant (of was het toch links? Misschien houd ik hem wel op de kop), micro-usb-aansluiting aan de onderkant en bovenop vind je de koptelefoon-aansluiting. Op het ietwat vrouwelijke 'Idol'-logo op de achterkant na is het best een stoer design.

Het toestel is lekker licht en dun.

Het plaatsen van je SIM-kaart en microSD-kaart loopt niet altijd even vlekkeloos. Deze twee kaartjes plaats je in de zijkant van de telefoon. Dezelfde manier als die we van Apple kennen dus. Om het 'laatje' los te krijgen, moet je aardig wat priegelen en kracht zetten voor hij eruit komt. Vervolgens moet je heel voorzichtig je microSD- en SIM-kaart erop leggen om hem weer heel voorzichtig in je telefoon te schuiven. Gelukkig hoef je dit (als het goed is) maar één keer te doen.

Het scherm zal je niet teleurstellen

Zeker voor een toestel in deze prijsklasse zal het beeldscherm je niet teleurstellen. De kleuren zijn levendig en ondanks het ontbreken van een Full HD-resolutie is het display scherp zat. De randen om het scherm zijn dun, waardoor het grootste deel van de telefoon scherm is.

Het scherm is verrassend goed.