Alles wat je moet weten over Pixel 4

Door: Justin Doornekamp | 24 juni 2019 17:33

Blog

Het is geen geheim meer dat Google met de Pixel 4 komt, zeker niet nadat het bedrijf zelf wat details naar buiten bracht, onder meer over het design van de nieuwe telefoon.

Het lijkt erop dat Google weinig zin had in maanden van speculatie over de nieuwe Pixel 4 en dus doorbrak de internetgigant zelf maar de stilte, ondanks dat een lancering van het toestel vermoedelijk nog tot minstens oktober kan duren. Het voordeel is wel dat we direct meer duidelijkheid krijgen over de nieuwe smartphone.

Uiterlijk

Zo is inmiddels duidelijk hoe de Pixel 4 eruit komt te zien. Althans; de achterkant dan. Google plaatste zelf een bericht op Twitter met een afbeelding van de nieuwe telefoon. Het bericht bevestigt dat de Pixel 4 op de achterkant een groot, vierkant camerablok krijgt. In het vierkant zijn twee camera’s verwerkt. In het verleden hadden de smartphones van Google altijd maar één camera aan de achterkant.

Wat ook opvalt in de afbeelding die Google deelde, is dat er geen vingerafdrukscanner is te bespeuren. Eerdere Pixels hadden een dergelijke scanner altijd op de achterkant zitten, hetgeen doet vermoeden dat deze functie nu naar de voorkant is verhuisd of zelfs helemaal is verdwenen. In het laatste geval zal Google waarschijnlijk kiezen voor gezichts- of stemherkenning om de telefoon te ontgrendelen.

Notch of gat?

Telefoons met een schermrand zijn niet meer van deze tijd en dat lijkt Google zich goed te beseffen. De Pixel 4 krijgt volgens de geruchten, net als de telefoons van Samsung en Apple, een zogenoemde notch: een inkeping aan de bovenkant van het scherm waar doorgaans een camera en een luidspreker in te vinden is. Er wordt overigens niet uitgesloten dat de notch ingeruild wordt voor een gat, zoals we die kennen van de Honor View 20 of de Samsung Galaxy S10.

Onduidelijk is nog hoe het scherm er precies komt uit te zien en dat geldt ook voor de afmetingen ervan. Er gaan geruchten dat de Pixel 4 een 5,6- of 5,8-inch scherm krijgt, terwijl de Pixel 4 XL het moet doen met 6,2 of 6,4-inch. De Pixel 3 en 3 XL hadden een scherm van respectievelijk 5,5 en 6,3 inch.

In de binnenkant vinden we mogelijk een Snapdragon 855 chipset en 6GB aan RAM-geheugen, hetgeen een verbetering zou zijn ten opzichte van de 4GB in de Pixel 3. De telefoon zal hoogstwaarschijnlijk weer draaien op Android Q.

Richting de duizend euro

De prijzen van Google's toestellen zijn in de afgelopen jaren gestaag gestegen. De telefoons zien er steeds luxer uit en worden vaker voorzien van de laatste snufjes, hetgeen doet vermoeden dat het prijskaartje van de Pixel 4 richting de duizend euro kan gaan.

Google heeft dus al een eerste voorproefje gegeven op de nieuwe Pixel 4, maar het is nog even wachten op meer details. Wordt vervolgd.

0 Reactie(s) op: Alles wat je moet weten over Pixel 4

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.