Apps voor geld besparen: Doe er je voordeel mee!

Door: Maikel Dijkhuizen | 11 juli 2020 09:56

Nieuws

Of het nu gaat om de goedkoopste boodschappen, het spotten van koopjes of het beperken van abonnementen; voor bijna alles is er wel een mobiel hulpje beschikbaar. We staan in dit artikel stil bij enkele apps voor geld besparen, die beschikbaar zijn voor Android en iOS.

Gebruik slimme apps om de uitgaven in te dammen en houd aan het eind van de maand extra knaken over. Dat levert onder aan de streep meer geld op dan je in eerste instantie wellicht denkt.Tenzij anders vermeld zijn alle besproken apps voor zowel iPhone (iOS) als Android beschikbaar. We beginnen met de dagelijkse boodschappen.

Goedkoopste boodschappen

Zo’n beetje elke supermarkt schermt met scherpe prijzen, maar de praktijk wijst uit dat de tarieven onderling vaak behoorlijk verschillen. Wie tijd over heeft pikt bij verschillende supermarkten de laagst geprijsde producten op. Natuurlijk heeft elke supermarkt zijn eigen app met aanbiedingen, maar het is handiger om aan de hand van Hiiper een slimme boodschappenlijst te maken. Na de installatie vul je een postcode in, zodat dit hulpje precies weet bij welke supermarkten je in de buurt woont.

Nadat je de gewenste boodschappen hebt ingevoerd, zie je direct bij welke winkel je het minst betaalt. Vraag verder van elk product de goedkoopste aanbieder op. Handig is de aanwezige barcodescanner, zodat je met de smartphonecamera eenvoudig producten aan de slimme boodschappenlijst toevoegt. Hiiper is momenteel alleen beschikbaar voor iPhone.

(Uit) eten

Met weinig etenswaren kun je met een beetje creativiteit lekkere maaltijden maken. De app Slim Koken helpt hierbij. Geef aan wat je nog in de koelkast hebt liggen en bekijk welk gerecht je daarmee kunt maken. Zo belandt er minder eten in de afvalbak, waardoor je indirect geld bespaart. Geef eerst aan van welke ingrediënten er nog een restje over is en voeg ze toe aan de digitale koelkast. Via Bekijk onze suggesties zie je welke gerechten je nog met de restjes kunt maken. Nuttig is dat Slim Koken laat weten wanneer de houdbaarheid bijna verloopt.

Wie graag buiten de deur eet, heeft veel profijt van Het Laatste Tafeltje. Bekijk bij welke restaurants er nog plek is en je kunt er voor een prikkie dineren of lunchen. Je sorteert het aanbod op regio, keuken en prijs. Na reservering en de betaling ontvang je een e-mail met een coupon.

Digitale reclamefolders

Als koopjesjager kun je niet om het doorspitten van reclamefolders heen. Mis je drukwerk van een bepaalde winkel op de deurmat? Of heb je een JA/NEE- of NEE/NEE-sticker op de brievenbus geplakt? Geen probleem, want folders bekijk je net zo gemakkelijk op een mobiel apparaat. Hiervoor bestaan verschillende apps.

Spotta toont de folders in een gelikte gebruikersomgeving, waarbij je na aanmelding aangeeft in welke categorieën je geïnteresseerd bent. Denk bijvoorbeeld aan aanbiedingen uit de supermarkt, doe-het-zelfzaak of speelgoedwinkel. Vervolgens selecteer je je favoriete winkels, waarna de bijbehorende folders in het overzicht verschijnen. Voor het opslaan van favorieten dien je overigens wel een account aan te maken.

Verder biedt deze app de mogelijkheid om een digitaal reclameblaadje met bekenden te delen. Naast Spotta zijn er met Folderz.nl, Reclamefolder en Allefolders soortgelijke apps beschikbaar.

Goedkoopste tankstation vinden

Dat je voor een lage benzineprijs beter niet langs de snelweg kunt tanken, wist je waarschijnlijk wel. Maar waar dan wel? Als je de navigatie-app Waze gebruikt, achterhaal je eenvoudig de goedkoopste tankadressen in de omgeving. Nadat je een route hebt ingesteld, tik je onderaan op het kleine pijltje om nadere details over het traject weer te geven. Veeg indien nodig een stukje omhoog totdat het pictogram met de benzinepomp verschijnt. Zodra je daarop tikt, bekijk je de actuele brandstofprijzen van tankstations langs de route. Via het tandwiel bovenin sorteer je het overzicht op prijs.

Gebruik je geen Waze of wil je de brandstofprijzen in de buurt checken? Doe dan een beroep op DirectLease Tankservice. Selecteer in het openingsvenster aan welke eisen het tankstation moet voldoen, bijvoorbeeld de benzinesoort en de aanwezigheid van een winkel en/of wasstraat. Op basis van je locatie laat de app het goedkoopste tankadres zien. Activeer hiervoor rechtsboven de lijstweergave.

Gratis parkeren en meerijden

Er zijn nogal wat apps die de tarieven van betaalde parkeerplekken laten zien. Maar wat als je alleen geïnteresseerd bent in gratis parkeren? Parky (Android, iOS) komt hierbij goed van pas. Zoek in steden naar een groene markering en tik vervolgens op Parkeer hier. Je kunt direct naar de bewuste parkeerplek navigeren. Netjes is dat Parky precies aangeeft zodra je een blauwe schijf nodig hebt.

Verder is carpoolen een bekende methode om te besparen op autokosten. Met BlaBlaCar zie je eenvoudig of iemand uit je woonplaats binnenkort naar een beoogde bestemming afreist. Na het aanmaken van een account geef je het gewenste begin- en eindpunt op. Vervolgens bekijk je of er iemand uit de buurt dezelfde bestemming heeft. Zie direct welk bedrag de bestuurder vraagt en neem eenvoudig contact op. Bedenk wel dat je bij gebruik van deze carpool-app vaak nog enkele kilometers met de benenwagen dient af te leggen.

Spullen lenen

Soms heb je iets eenmalig nodig, en dan is het zonde om daarvoor een duur product aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een ladder om een dakgoot schoon te maken of statafels voor een feestje. Met Peerby bekijk je welke spullen je bij mensen uit de buurt kunt lenen. Sommige mensen vragen hiervoor een vergoeding. Leen je zelf weleens spullen uit en blijft er soms iets onbedoeld bij iemand achter? Installeer dan Owy en houd nauwkeurig bij wat je aan wie hebt uitgeleend.

Abonnementen op orde

Elk huishouden heeft tot slot te maken met vaste lasten voor o.a. energie, verzekeringen, telefonie en internet. Misschien ben je ook nog wel lid van een loterij, sportclub of online videodienst. Dyme brengt alle vaste lasten in kaart en komt mogelijk met goedkopere alternatieven op de proppen.

Na de installatie koppel je een bankrekening aan de app. Volgens de makers gebruikt Dyme hiervoor eenzelfde beveiliging als financiële instellingen. Overstappen naar een goedkopere aanbieder kan eventueel direct.

1 Reactie(s) op: Apps voor geld besparen: Doe er je voordeel mee!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 4 oktober 2021 14:47 noisegatesam
    Aan de ene kant is geld besparen cool, maar in de regel doen veel mensen het omdat hun inkomen veel te wensen overlaat. Dus waarom niet proberen om deze situatie op te lossen? Bovendien kan het vandaag de dag zelfs worden gedaan op het Internet. Persoonlijk wel. Op de Bitcoin Champion ervaringen website, Ik was in staat om een van de opties te kiezen en nu hebben een goede extra inkomen. Ik moedig je niet aan om hetzelfde te doen, je kunt met iets anders komen dat je geld kan brengen. Alles ligt in jouw handen.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.