Asus brengt ROG Phone 2 uit in Europa

Door: Randolf Bouwma | 04 september 2019 15:47

Asus ROG Phone 2
Nieuws

Asus maakt tijdens de IFA 2019-beurs bekend dat de ROG Phone 2 eind deze maand ook in Europese landen te bestellen is. Het toestel wordt in de markt gezet als een gaming-smartphone en daar horen dan ook specificaties bij om de vingers bij af te likken.

Paradepaardje is opnieuw het scherm, waarvan de verversingssnelheid is opgevoerd van 90 Hz naar 120 Hz. Dat heeft niet alleen invloed op de manier waarop spellen vloeiender in beeld worden gebracht maar zorgt ook in het dagelijks gebruik voor een vlottere ervaring. We waren er bij het vorige model in ieder geval erg over te spreken, zoals leest in onze ROG Phone-review.

De voorganger was al een fors toestel, maar de ROG Phone 2 doet daar een schepje bovenop met een schermdiagonaal van maar liefst 6,59 inch. Dat is nog net weer iets groter dan de Galaxy Note 10+, bijvoorbeeld. Verder is het de eerste telefoon met de Snapdragon 855+ aan boord, een ietwat opgevoerde Snapdragon 855.

Om ervoor te zorgen dat de telefoon niet oververhit raakt, is onder meer een roostertje aan de achterkant te vinden waar warme lucht uit kan ontspannen. Daarnaast wordt de smartphone opnieuw geleverd met een losse ventilator, een accessoire die tijdens het gamen bij te prikken is via de usb-c-aansluiting.

Monster van een accu

De processor wordt bijgestaan door 12 GB werkgeheugen en de accucapaciteit is uitzonderlijk hoog, maar liefst 6.000 mAh. Wat betreft opslagruimte heb je de keuze uit 256 GB en 512 GB RAM. Ga je voor de duurdere Elite-uitvoering, dan kun je er 1 TB aan bestanden op kwijt. De camera-opstelling is verder gelijk aan die van de Zenfone 6, zonder uitklap-mechanisme.

De Asus ROG Phone 2 is vanaf 20 september te koop en is dan even duur als zijn voorganger ten tijde van diens lancering, namelijk 899 euro. De Elite-editie heeft ook een elitie-prijskaartje: 1.199 euro.

ROG Zephyrus S GX701

De nadruk op alsmaar hogere refresh rates zien we ook terug in de nieuw onthulde ROG Zephyrus S GX701-notebook. Die heeft een 17 inch-display met 300 Hz-verversingssnelheid. Weer een stapje vooruit ten opzichte van laptops met een 240 Hz-scherm, die de afgelopen tijd erg in de mode waren. Ook Acer heeft trouwens zo'n 300 Hz-laptop in de koker.

Bij zo'n scherm hoort uiteraard een stevige videokaart en Asus heeft gekozen voor de RTX 2080 van Nvidia. Over verdere specificaties blijft de fabrikant nog wat vaag, maar we gaan er vanuit dat-ie flink op te voeren is. En dat daar ook een stevige prijs bij hoort. De voorganger kost namelijk ook al gauw meer dan 2000 euro.

0 Reactie(s) op: Asus brengt ROG Phone 2 uit in Europa

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.