Asus is stil over updatebeleid van de nieuwe Zenfone 9

Door: Joris Peterse | 29 juli 2022 11:52

Asus Zenfone 9
Nieuws

Het Taiwanese Asus heeft de nieuwe Zenfone 9 gepresenteerd. Op papier een uiterst interessant toestel. Het bedrijf ontwijkt echter angstvallig een cruciaal aandachtspunt: het updatebeleid van de smartphone.

De Asus Zenfone 9 is een opvallende smartphone. Als één van de weinige merken durft Asus een topklasse smartphone op de markt te brengen met een handzaam formaat. Het 5,9 inch scherm is prima te bedienen met één hand.

Verder lijkt het toestel aan niets te ontbreken: twee camera’s, een waterdichte behuizing, een scherp en vloeiend lopend beeldscherm en de snelste Snapdragon processor. De lichtste uitvoering beschikt over 8GB werkgeheugen en 128GB opslag voor 799 euro. Voor vijftig euro meer heb je 8GB en 256GB en voor honderd euro meer 16GB(!) en 256GB.

Ook lijkt Asus niet doof voor favoriete verdwenen functies. Zo is de vingerafdrukscanner in de aanknop aan de zijkant geplaatst en heb je de beschikking over een adapter in de doos en een audiopoort.

Asus Zenfone 9
Twee camera's aan de achterzijde van de Zenfone 9.

Zijn we niets vergeten?

Tot dusver veel ingrediënten waar het smartphonehart sneller van gaat slaan. Alleen is er ook een onderwerp waar Asus het niet over heeft: ondersteuning. Bij navraag bij Asus blijft het angstvallig stil. Asus heeft een beschamende reputatie als het aankomt op het nakomen van update-verantwoordelijkheid en het feit dat het bedrijf hier niets over vertelt betekent waarschijnlijk dat het bedrijf niet van plan is dit te wijzigen. Dat terwijl in dezelfde prijsklasse smartphones verkrijgbaar zijn van Apple, Samsung en Google, waarmee je wel verzekerd bent van updates die de nieuwste functies en veiligheidsgaranties bieden.

Het huidige updatebeleid van Asus is dat het twee Androidversie-updates biedt (inclusief twee jaar security-updates). Het feit dat Android 13 al bijna komt, betekent dat het over twee jaar wel klaar is met nieuwe Androidversies en je klaar bent met Android 14.

Met zo’n updatebeleid behandelt Asus zijn nieuwste smartphone als wergwerp-apparatuur. Hopelijk komt het bedrijf met een duurzame koerswijziging zodat de Zenfone 9 ook als serieuze optie overwogen kan worden. Want daarvoor zijn veel unieke ingrediënten zeker aanwezig.

1 Reactie(s) op: Asus is stil over updatebeleid van de nieuwe Zenfone 9

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 2 augustus 2022 18:37 outlaw99
    Zelf ondervonden waardeloze service van ASUS bij een elke 10 minuten zelf opstartende Zenfone 5 laat mij toch echt een ander merk uitkiezen. Na drie keer op en neer naar de buitenlandse serviceafdeling werd het aangetoonde probleem bij de klant achtergelaten; Ja meneer, wij kunnen er ook niets aan doen helaas…de serviceafdeling kan het probleem niet oplossen. Wees gewaarschuwd hiervoor.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.