Asus lanceert Padfone in april

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 28 februari 2012 07:35

Nieuws

Asus zal zijn opvallende Padfone, welke zowel een smartphone als een tablet behelst, in april lanceren. Dat maakte de fabrikant maandag tijdens het Mobile World Congress in Barcelona bekend.

Asus gaf in de lente van 2011 al een voorproefje van de Padfone, maar over de feitelijke lancering en het uiteindelijke design was lange tijd onduidelijkheid. De definitieve Padfone blijkt nu een 10,1 inch Android 4.0-tablet te zijn, waar een bijpassende smartphone ingestoken kan worden. Het scherm van de tablet heeft een resolutie van 1280 x 800 pixels en er is 16, 32 of 64 GB geheugen beschikbaar.

De smartphone die bij de Padfone hoort heeft een 4,3 inch-beeldscherm (960 x 540 pixels) en draait op een 1,5 GHz dualcore-processor. Verder is er een 8 megapixel camera aanwezig, 64 GB aan opslagcapaciteit en Bluetooth 4.0. Net als de tablet draait ook de smartpone uiteraard op Android 4.0.

Stylus

De combinatie van een tablet en een smartphone heeft volgens de Taiwanese fabrikant verschillende voordelen. Zo kan content van de smartphone eenvoudig op een groter scherm bekeken worden en gaat de batterij van de tablet tot vijf uur langer mee met behulp van de smartphone. Daarnaast wordt er ook nog een speciaal keyboard-dock verkocht, waarmee de Padfone veel gelijkenissen vertoont met de populaire Transformer Prime-tablet.

Asus levert ook een speciale stylus met de Padfone mee. Deze kan uiteraard gebruikt worden om aantekeningen te maken, maar het stokje doet ook dienst als een soort Bluetooth-headset. Zo kunnen inkomende gesprekken worden aangenomen door simpelweg de stylus als een telefoonhoorn te gebruiken.

De eerste consumenten kunnen in april met de Padfone aan de slag. Wanneer de opvallende gadget naar Nederland komt is echter nog onduidelijk. Ook over een verkoopprijs is vooralsnog niets bekend.

0 Reactie(s) op: Asus lanceert Padfone in april

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.