Asus Zenfone Max M2 - Nieuw en nu al verouderd

Door: Joris Peterse | 07 maart 2019 06:57

Asus Zenfone Max M2
Review

De Asus Zenfone Max M2 is een budgetsmartphone die de Max M1 Pro uit 2018 vervangt. De M1 beviel ons prima, hoe zit dat met deze tweede uitvoering?

Asus Zenfone Max M2 (ZB 633KL)

Prijs vanaf € 199,-
Kleuren Blauw
OS Android 8.1
Scherm 6,3 inch lcd (1520 x 720)
Processor 1,8 Ghz octacore (Snapdragon 632)
RAM 4GB
Opslag 32GB of 64GB (uitbreidbaar met geheugenkaart)
Batterij 4.000 mAh
Camera 13, en 2 megapixel (achter), 8 megapixel (voor)
Connectiviteit 4G (LTE), Bluetooth 4.2, wifi, gps
Formaat 15,8 x 7,6 x 0,8 cm
Gewicht 160 gram
Overig micro-usb, koptelefoonpoort, dualsim en geheugenkaart
Website www.asus.com
5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Accuduur
  • Minpunten
  • Verouderde Androidversie
  • Geen usb-c
  • Geen NFC
  • Geen 5GHz wifi
  • 720p-scherm

Wie op zoek is naar een budgetsmartphone komt in een verwarrend oerwoud van smartphones terecht, waarbij uitstekende smartphones en regelrechte miskopen naast elkaar staan. De Asus Zenfone Max M1 Pro, die in de zomer van 2018 verscheen viel in de eerste categorie. Ondanks dat er geen NFC, usb-c-poort of snellaadmogelijkheid aanwezig waren, is het een prima smartphone met een enorme accu. De Zenfone Max M2 valt echter in de tweede categorie.

Asus Zenfone Max M2
Asus Zenfone Max M2
Asus Zenfone Max M2

Niet van deze tijd

Het testen van deze Zenfone voelt als een déjà-vu. Onlangs kreeg ik de Oppo AX7 te reviewen, waar veel op aan te merken viel. Veel minpunten die ik tegenkwam bij de AX7, vind ik ook op de Zenfone Max M2. Zo is er een micro-usb-poort aanwezig, is het scherm onscherp vanwege een te lage resolutie, ondersteunt de wifi-chip de 5GHz-band niet, wordt een Androidversie uit 2017 gebruikt en ontbreekt de NFC-chip. Dat zijn nadelen die ik anno 2019 niet meer verwachtte tegen te komen. Sterker nog: dat zijn nadelen die je anno 2019 niet meer mag tegenkomen in een nieuwe smartphone.

De zure smaak blijft behoorlijk hangen als je deze nadelen tegenover de voordelen weegt. De grote accu is leuk, de Android-skin is niet te ingrijpend en de beeldkwaliteit van het grote scherm is acceptabel en hetzelfde geldt voor de prestaties van de Snapdragon 632 chip. Maar over het algemeen valt deze Zenfone Max M2 geen vooruitgang te noemen ten opzichte van de M1. Ten opzichte van de Oppo AX 7 zijn de prestaties en software wel wat beter: en je betaalt er een paar tientjes minder voor (199 euro). Desondanks kun je concluderend helder zijn: dat is deze Zenfone niet waard. Er zijn namelijk smartphones die slechts een paar tientjes meer kosten en daarmee geen verouderde eigenschappen hebben en qua prestaties rondjes rondom de Zenfone Max M2 lopen. Denk aan de Motorola Moto G7, Moto G7 Plus, Nokia 6.1 en de Xiaomi Pocophone F1.

Android 8.0

Nog even over de software, want hoewel de Android-skin niet al te ingrijpend is, vraag ik me af waarom deze smartphone geen Android One draait. Daarmee poets je het probleem van een verouderde Androidversie weg en naar de gebruikers valt een positief verhaal te vertellen over de ondersteuning. Dat is nu niet het geval, bovendien heeft Asus de Zenfone behoorlijk vervuild met bloatware.

Camera

Voor de prijs die je voor de Zenfone Max M2 betaalt kun je ook op cameragebied gewoonweg beter krijgen. Aan de achterzijde zit een dubbele camera, maar deze biedt geen gevanceerde mogelijkheden zoals inzoomen middels een telelens en groothoeklens. De dualcam is enkel geschikt voor foto’s met scherptediepte-effect. Om eerlijk te zijn had ik liever een lens van betere kwaliteit gezien, want de foto’s zijn niet heel indrukwekkend. Ook hier ben je in dezelfde prijsklasse beter af met een smartphone van Motorola, Huawei, Nokia en Xiaomi.

De foto's Asus Zenfone Max M2 zijn niet echt levendig.

Conclusie: Asus Zenfone Max M2 kopen?

Je bent beter af met een andere smartphone dan de Asus Zenfone Max M2. Het is een zin die je je meermaals terugleest in de review en samenvattend een treffende conclusie in één zin. Veel eigenschappen, zoals het 720p-scherm, Android 8, micro-usb-poort, gebrek aan NFC-chip en ontbrekende ondersteuning van 5Ghz wifi zijn niet meer van deze tijd. Zelfs niet bij een budgetsmartphone van 200 euro. Sterker nog: de 64GB uitvoering die ik te testen kreeg is zelfs 300 euro. De prima accuduur is bij lange na niet genoeg om de pijn te verzachten.

0 Reactie(s) op: Asus Zenfone Max M2 - Nieuw en nu al verouderd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.