Back-up uw Favorieten

Door: robbin-ooijevaar | 18 augustus 2010 13:11

Apps & Software

Er zijn talloze hulpmiddelen om een goede back-up te maken van uw documenten. Ook uw Favorieten (IE) of Bladwijzers (Firefox) kunt u veiligstellen. Handig als u uw webbrowser upgrade of als u ze over wilt zetten naar een nieuwe computer.

1. Explorer Favorieten

Plaats een usb-stick, open hem via Start, (Deze) Computer en maak er een nieuwe map op aan waarin uw back-up wordt opgeslagen. Geef de map een duidelijke naam waaraan u hem gemakkelijk herkent, bijvoorbeeld Back-up Internet Explorer Favorieten Henk. Start Internet Explorer en klik links in beeld op de knop Favorieten, zodat uw Favorieten worden getoond. Bovenin vindt u de knop Aan Favorieten toevoegen. Klik op het pijltje naast deze knop en kies Importeren en exporteren. Kies vervolgens Naar een bestand exporteren. Als u de Favorieten ooit terug wilt zetten kiest u Vanuit een bestand importeren. Geef aan wat u wilt back-uppen: Favorieten, feeds en/of cookies. Bevestig twee keer met Volgende en wijs de map op uw usb-stick aan die als opslaglocatie dient. De bestandsnaam heet standaard bookmark.html. Geef het bestand een naam waar de datum van vandaag in voorkomt, bijvoorbeeld Favorieten IE 29 juli 2010.html.

In Internet Explorer gebruikt u Importeren en exporteren om Favorieten veilig te stellen op een usb-stick.

2. Firefox Bladwijzers

In Firefox heten de labels voor uw favoriete websites ‘Bladwijzers’ (afgeleid van Bookmarks). Maak op uw usb-stick een nieuwe map aan en noem hem Back-up Firefox Bladwijzers Henk. Start Firefox en open het menu Bladwijzers, Bladwijzers ordenen. Klik op de knop Importeren en reservekopie maken en kies in het menu voor Reservekopie maken. U kunt de back-up eenvoudig herstellen via Importeren en reservekopie maken, Herstellen, Bestand kiezen. Firefox geeft de back-up standaard een datum mee, bijvoorbeeld bookmarks-2010-07-21. U hoeft de bestandsnaam dus niet te wijzigen. Blader naar de back-upmap op de usb-stick en bevestig met Opslaan.

Firefox: Het bestand met de back-up van uw Bladwijzers krijgt automatisch een naam met de datum van vandaag.

3. Chrome Bladwijzers

Net als Firefox noemt de webbrowser van Google uw favoriete plaatsen op internet ‘Bladwijzers’. Maak een map aan op uw usb-stick, geef hem de naam Back-up Chrome Bladwijzers Henk en start Google Chrome op. Klik op het gereedschaps-icoontje en kies Bladwijzerbeheer. U stelt uw Bladwijzers veilig via het menu Extra, Bladwijzers exporteren. Een zelfgemaakte back-up zet u terug via Extra, Bladwijzers importeren. Blader naar de map op uw usb-stick en bewaar hier het back-upbestand bookmarks.html. Ook hier is het aan te bevelen om de datum van vandaag in de bestandsnaam te verwerken, zodat u overzicht houdt als u meerdere back-ups maakt.

Chrome: Stel de bladwijzers van Chrome veilig via Extra, Bladwijzers exporteren.

2 Reactie(s) op: Back-up uw Favorieten

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 27 september 2013 16:02 Anoniem
  Leuk, maar ik wil dit soort acties uitvoeren on logon (load from NAS) en logoff backup to NAS). Liefst dmv eenvoudige dos-commando's als xcopy.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 april 2016 08:11 Anoniem
  Dank jullie voor de duidelijke informatie en uitleg.
  Ben nu gelukkig mijn favorieten niet kwijt.

  Gr ,Sip
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.