Bestanden delen tussen Android en Windows

© PXimport

Bestanden delen tussen Android en Windows

Geplaatst: 30 januari 2014 - 11:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:58

Redactie ID.nl

Wat zijn de beste manieren om bestanden over te zetten tussen een Android-telefoon en een Windows-pc? Wij zetten de verschillende opties voor je op een rij.

Usb-kabel

De meest voor de hand liggende manier is de telefoon fysiek met de pc te verbinden, en de bestanden te verslepen. Maar de meest vanzelfsprekende manier is niet altijd de beste - of de handigste.

Maar laten we beginnen met deze vanzelfsprekende manier: Gebruik een micro-usb-kabel, zoals de kabel die ongetwijfeld bij je Android-toestel zat, om het apparaat aan je pc te koppelen. Het kan zijn dat je, als je dit voor het eerst doet, even moet wachten terwijl Windows een aantal drivers installeert.

Daarna zal het apparaat zich gedragen als een externe schijf. Je kunt het openen in Windows Explorer (File Explorer in Windows 8) en bestanden verslepen.

Maar zoals ik al zei, er zijn handigere manieren waar je niet eens een kabel voor nodig hebt.

De cloud

Cloudopslagdiensten zoals Dropbox, Google Drive, en SkyDrive ondersteunen allemaal Android. Je kunt via de Android-app van elk van deze diensten bestanden van de cloud naar je apparaat versturen of andersom. En alles wat in de cloud is opgeslagen wordt automatisch op je pc gezet.

Laten we eens kijken naar Dropbox. In Android synchroniseert Dropbox niet zoals in Windows automatisch alle bestanden in de toegewezen map. Maar je kunt via de Dropbox app bestanden naar de lokale opslag van je telefoon of tablet downloaden. En je kunt bestanden naar Dropbox uploaden via de Upload here optie in het menu van de app.

 

© PXimport

Dropbox biedt ook een automatische manier om foto's naar je pc te sturen. Je kunt dit in de Android Dropbox-app instellen:

1. Druk op het menu icoon in de rechterbovenhoek.

2. Druk op Settings.

3. Druk op Turn on Camera Upload.

4. Om ervoor te zorgen dat je je mobiele datalimiet niet overschrijdt kun je het beste de Wi-Fi only optie ingeschakeld laten staan.

Als dit eenmaal is ingesteld worden de foto's die je met je telefoon maakt telkens automatisch in de Camera Upload map in de Dropbox map op je pc gezet.

Je kunt ook zonder kabel je lokale muziekcollectie overzetten via je lokale wifi-netwerk. Met andere woorden, het werkt alleen wanneer je thuis bent.

doubleTwist

We raden het gratis programma doubleTwist aan. Op je pc is het een mediasynchronisatietool die via een kabelverbinding of wifi werkt. De Android-app is een geweldige muziekspeler - en het andere einde van de synchronisatietool.

 

© PXimport

Met deze tools zul je de kabel nauwelijks nodig hebben voor iets anders dan het opladen van je apparaat.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze Amerikaanse zustersite PCWorld.com. Beschreven termen, handelingen en instellingen kunnen regiogebonden zijn.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten