11 geweldige Android-functies die je moet gebruiken

Door: ryan-whitwam | 29 mei 2015 08:47

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Gebruik Owner Info om een apparaat gemakkelijker terug te kunnen vorderen

Deel je eigendomsgegevens om weldoeners in staat te stellen om je telefoon terug te geven.

Het is altijd een goed idee om een pincode op je telefoon of tablet te hebben, maar wat gebeurt er als je het apparaat kwijtraakt en iemand het vindt en het terug wil geven? Hoe kan hij of zij weten van wie apparaat is? In het Owner Info-menu kun je eenvoudig je identiteit invoeren.

Deze functie bevindt zich in het Security-gedeelte van de systeeminstellingen of onder Personal > Lock screen and security op nieuwere Samsung-telefoons. Je kunt kiezen wat voor informatie je hier invoert, maar een e-mailadres en alternatief telefoonnummer zijn een veilige keuze. Vink de optie boven het tekstveld aan om de Owner Info op het vergrendelscherm weer te laten geven. Let op: hardwarebouwers die het vergrendelscherm enorm aanpassen (kuch - HTC), halen deze functie soms weg.

Telefoons met tethering als hotspots herkennen

Het wordt tijd dat je telefoon handsets met tethering het respect behandelen dat ze verdienen.

Android-apparaten bieden al lang ondersteuning voor tethering (het delen van je internetverbinding met een ander apparaat) en de meeste aanbieders voelen zich er eindelijk prettig genoeg bij om gebruikers met een datalimiet de functie te laten gebruiken zonder dat ze moeten bijbetalen. Dat gezegd hebbende: een Android-apparaat dat met een getetherde hotspot verbonden is, weet niet dat het mobiele data verbruikt. Het ziet niets anders dan een wifi-toegangspunt - en dat kan voor problemen zorgen.

Als je je apps zo hebt ingesteld dat ze via wifi automatisch updaten of bestanden back-uppen, zou je per ongeluk binnen een paar minuten het grootste deel van de datalimiet van de hotspot kunnen verbruiken. Om dit te voorkomen, moet je je apparaten leren welke wifi-netwerken eigenlijk mobiele hotspots zijn. Dit zal instellingen voor mobiele data op het hele systeem toepassen, hoewel je telefoon toch denkt dat hij een wifi-verbinding heeft.

In het Data Usage-menu kun Network restrictions selecteren. Het scherm dat verschijnt geeft een lijst weer met alle wifi netwerken die met je account data gesynchroniseerd zijn. Zet de schakelaar om naast de netwerken die hotspots zijn en je apparaat zal geen misbruik van de data maken. Deze functie haakt goed in op de bovengenoemde achtergronddata beperking.

Priority Notifications

Laat je telefoon je niet overladen met meldingen wanneer je ze niet wilt hebben.

In Android 5.0 Lollipop zijn notificaties aan het vergrendelscherm toegevoegd, maar dat is niet de enige aanpassing van het traditioneel geweldige notificatiesysteem van Android. Je kunt het Priority Notification-systeem gebruiken om content op het vergrendelscherm te verbergen en te kiezen welke apps je mogen lastigvallen en wanneer. Dit is geweldig en krachtig, maar het is lastig om in te stellen.

Notificatiemodi (die soms interrupties genoemd worden) worden op de meeste Lollipop-apparaten opgesplitst in All, Priority en None. None betekent dat je geen notificaties krijgt, zelfs geen alarm. Priority betekent dat je wel een alarm krijgt en notificaties van apps die jij als belangrijk hebt aangegeven. All is de standaard notificatiemodus. In de Sound and notification-instellingen kun je aangeven welke apps prioriteit hebben en je kunt oproepen of sms-berichten van bepaalde nummers prioriteit geven. Je kunt tussen de drie modi switchen door op de volumeswitch te drukken en op None, Priority of All te drukken.

Als je de interrupties eenmaal geconfigureerd hebt, kun je een terugkerende interruptiemodus instellen in het notificatiemenu. Dit is een manier om het apparaat automatisch op schema van modus te laten veranderen, bijvoorbeeld elke dag op het uur dat je naar bed gaat. Op de meeste apparaten heet dit Downtime, maar soms heet het Do Not Disturb. Dit zijn heel handige functies, dus het is de moeite waard om het even in te stellen.

De time-out periode van de vergrendeling verlengen (of verkorten)

Is de time-out periode van de vergrendeling van je telefoon te kort? Dit scherm zal verlichting brengen.

Android biedt talloze beveiligingsinstellingen voor het vergrendelen van je apparaat. Je kunt een pincode, wachtwoord of patroon kiezen of je kunt zelfs kiezen voor gezichtsherkenning. Het gebruik van een slot is belangrijk om te voorkomen dat ongure mensen je data benaderen als je je apparaat verliest, maar het kan vervelend zijn om elke keer wanneer het scherm uitgaat je hardware opnieuw te moeten vergrendelen. Gelukkig hebben bijna alle Android-apparaten een functie waarmee je dit kunt oplossen.

In het Security menu van de meeste apparaten (Samsung heeft ook dit in het My Device-menu verstopt) staat een optie met de naam Automatically Lock. Dit item staat er alleen als je een vorm van schermbeveiliging hebt ingeschakeld. Hier kun je kiezen hoe lang je apparaat ontgrendeld blijft nadat het scherm uitgeschakeld is - op sommige telefoons gaat dit van onmiddellijk tot 30 minuten. Je kunt dan vaak ook nog gewoon de aan-/uitknop gebruiken om je apparaat meteen te vergrendelen, mocht je dat willen - dit kan door een selectievakje onder de time-out-optie aan te vinken (maar dit kan niet op alle telefoons).

0 Reactie(s) op: 11 geweldige Android-functies die je moet gebruiken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.