Blackberry in gesprek met Google, Intel en Samsung over overname

Door: tonie-van-ringelestijn | 07 oktober 2013 07:35

Nieuws

Blackberry is in gesprek met Google, Intel, Samsung, LG, Cisco en SAP over een mogelijke overname. Of een van de bedrijven ook echt een bod uitbrengt is op dit moment onzeker.

Het noodlijdende Blackberry praat met meerdere grote fabrikanten en softwarepartijen over een mogelijke overname, schrijft persbureau Reuters. Blackberry heeft Google, Intel, LG, Samsung, Cisco Systems en SAP benaderd met de vraag of ze interesse zouden hebben het bedrijf in geheel of in delen over te nemen.

Een deal met een van de genoemde bedrijven zou een alternatief kunnen vormen voor de voorlopige overeenkomst die vorige maand werd bereikt met een groep investeerders geleid door Fairfax Financial Holdings, Blackberry's grootste aandeelhouder. Fairfax biedt 4,7 miljard dollar, maar de verkoop is nog niet rond.

Enorme verliezen

Het is volgens Reuters nog niet duidelijk of een of meerdere van de benaderde bedrijven een bod op Blackberry of onderdelen zullen uitbrengen. Ze onthouden zich van commentaar.

Mogelijke kopers zouden vooral interesse hebben in het beveiligde servernetwerk en de patenten. Maar torenhoge verliezen kunnen de bedrijven afschrikken. Blackberry maakte afgelopen maand een kwartaalverlies van bijna 1 miljard dollar bekend en analisten verwachten dat het bedrijf de komende 1,5 jaar nog zeker 2 miljard dollar zal verliezen.

Zakelijke markt

Onlangs kondigde Blackberry aan zich alleen nog meer te concentreren op de zakelijke markt, waarmee het Canadese bedrijf groot is geworden. Fairfax staat achter deze strategie. Met die reorganisatie verdwijnen 4500 banen, 40 procent van het personeel van Blackberry wereldwijd.

1 Reactie(s) op: Blackberry in gesprek met Google, Intel en Samsung over overname

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 7 oktober 2013 10:25 Anoniem
    ja echt zoals vermeld in —-//cf2.me/22Kf
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.