BlackBerry verkoopt in één klap 1 miljoen BlackBerry 10-toestellen

Door: Elmar Rekers | 14 maart 2013 09:13

Nieuws

BlackBerry maakt bekend dat het een miljoen BlackBerry 10-smartphones heeft verkocht aan een partner. Wie de grote klant is maakt de Z10-fabrikant echter niet bekend. “Het is de grootste order in de geschiedenis van het bedrijf”, aldus BlackBerry.

BlackBerry 10 is het nieuwe besturingssysteem van BlackBerry, dat momenteel enkel nog te vinden is op de Z10-smartphone. Binnenkort zal ook de Q10 verschijnen, eveneens een zakelijke telefoon met BlackBerry 10.

Z10

Welke toestellen er in de lucratieve verkoopdeal zijn opgenomen maakt BlackBerry niet bekend. Wel zegt de fabrikant dat er direct gestart wordt met het leveren van de eerste toestellen, wat er op lijkt te wijzen dat in ieder geval de Z10 onderdeel van de deal is. Dit toestel zal ergens in de komende weken ook beschikbaar komen op de Nederlandse markt.

“Een bestelling van één miljoen toestellen is een enorme blijk van vertrouwen in BlackBerry 10”, zegt Rick Costanzo, vicepresident Global Sales bij BlackBerry. “Consumenten zijn klaar voor een nieuwe ervaring, en BlackBerry 10 levert die.”

Lenovo

Het nieuws zorgde afgelopen nacht direct voor een flinke koersstijging van BlackBerry: ruim 8 procent. Eerder deze weer steeg de waarde van een aandeel BlackBerry eveneens, toen duidelijk werd dat pc-maker Lenovo mogelijk interesse heeft in een overname van BlackBerry.

0 Reactie(s) op: BlackBerry verkoopt in één klap 1 miljoen BlackBerry 10-toestellen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.