Blokkeer gepersonaliseerde advertenties op Android

Door: andre-kies | 11 mei 2014 09:30

Apps & Software

Als je het zat bent om continu met gepersonaliseerde advertenties geconfronteerd te worden, pas je de instellingen op je Android-apparaat aan. Blokkeren is onmogelijk maar je kunt de aanbiedingen beïnvloeden.

Om bij je advertentiepagina te komen, open je Instellingen op je tablet of smartphone. Kijk onder Accounts en klik op Google. Helemaal onderaan staat nu Advertenties, klik hierop en je komt op je persoonlijke advertentiepagina die door Google in elkaar is gezet op basis van je surfverkeer op het web.

Ga naar advertenties om aanpassingen te maken.

Weg met advertentie-ID

Boven in het scherm vind je jouw unieke Advertentie-ID. Applicaties maken gerichte reclame via jouw advertentie-ID. Je kunt die instellingen resetten door daaronder op Advertentie-ID opnieuw instellen te drukken. Je krijgt een melding en bevestigt je keuze door op OK te drukken. Als je geen advertenties wilt op basis van je interesses, dan vink je het vakje onder Afmelden voor op interesses gebaseerde advertenties uit.

Stel je Advertentie-ID opnieuw in en reset alles wat Google van je weet.

Instellingen aanpassen

Helemaal onderin op de pagina vind je Advertentie-instellingen. Kies deze optie als je zelf aanpassingen wilt maken in je Advertentie-ID. Je komt op een algemene informatiepagina van Google terecht. Scroll naar beneden en kijk onder Hoe zit het met de websites? Kies voor Advertentie-instellingen. Bij zowel Advertenties op Google als Google-advertenties op internet kun je aanpassingen maken in je profiel. Die instellingen worden opgeslagen en je zal daarna vaker een reclame zien op basis van je ingevoerde gegevens.

Pas je instellingen aan om nog gerichter reclame te ontvangen.

1 Reactie(s) op: Blokkeer gepersonaliseerde advertenties op Android

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 11 mei 2014 16:25 Anoniem
    Gebruik adaway, dan heb je helemaal een ads.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.