Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

BoxCryptor 1.1

Door: Koen Vervloesem | 07 december 2011 15:40

None
Apps & Software

Vertrouwt u Dropbox niet, maar wilt u er toch bestanden op opslaan? Maak dan een versleutelde Dropbox-map aan met BoxCryptor.

Als u uw gegevens in de cloud opslaat, moet u erop vertrouwen dat de cloud-provider hiermee verantwoordelijk omgaat. Maar als u dan in het nieuws leest over de zoveelste inbraak in een klantendatabank of het zoveelste overheidsspionageschandaal, dan weet u dat u in principe geen enkele externe partij kunt vertrouwen. De oplossing? Versleutel uw gegevens altijd voor u ze naar de cloud uploadt. Het programma BoxCryptor is een handige oplossing die dit op een transparante manier voor Dropbox aanbiedt.

Tijdens de installatie van BoxCryptor kiest u een map in uw Dropbox-map, die het programma als een virtuele harde schijf aankoppelt. Alle bestanden die u nu in de map van BoxCryptor plaatst, worden automatisch versleuteld met het AES-algoritme met een 256bit-sleutel, wat veilig genoeg is om zelfs de beste krakers tegen te houden. Pas na het versleutelen worden de bestanden naar Dropbox geüpload. Andersom worden de bestanden die u uit de BoxCryptor-map leest, automatisch ontcijferd. Dat werkt in ieder programma waarmee u de bestanden wilt lezen of opslaan, zonder dat u er speciaal naar hoeft om te kijken.

Kies de Dropbox-map die u wilt versleutelen.

Gratis met beperkingen

Met de gratis versie kunt u maximum 2 GB aan versleutelde gegevens op Dropbox opslaan. De Unlimited Personal-versie die deze beperking opheft, kost 14,99 euro en de Unlimited Business-versie voor commercieel gebruik kost 34,99 euro. Er is ook een Android-app voor BoxCryptor, waarvan de gratis versie wel enkele beperkingen heeft. Zo kunt u enkel uw versleutelde bestanden lezen en hebt u geen toegang tot mappen die dieper dan twee niveaus in uw versleutelde map zitten. Voor ongeveer 4 euro koopt u de BoxCryptor Unlimited Key-app, die deze beperkingen niet heeft.

In het algemeen doet BoxCryptor wat het belooft, maar hier en daar zijn er nog wel wat beperkingen in speciale situaties. Zo kunt u een map in uw virtuele BoxCryptor-schijf niet over een Windows-netwerk delen. En een programma dat u op uw BoxCryptor-schijf hebt opgeslagen, kunt u niet als administrator draaien. Maar al met al is BoxCryptor een prima oplossing als u Dropbox wilt gebruiken om uw bestanden te synchroniseren, maar u het bedrijf niet vertrouwt.

Ook onder Android hebt u toegang tot uw versleutelde Dropbox-map.

BoxCryptor 1.1

Freeware

Taal Engels

Medium 3,1 MB download

OS Windows XP/Vista/7; Android

Systeemeisen 3,2 MB harde-schijfruimte

Maker Acomba UG

Oordeel 8/10

Pluspunten

Werkt volledig transparant

Ook bestandsnamen worden versleuteld

Minpunten

BoxCryptor-map is niet over netwerk te delen

Beperkingen ten opzichte van betaalde varianten

Veiligheid

Let op: 1 van 43 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reacties op: BoxCryptor 1.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.