Dataverbruik bijhouden op je iPad met Data Usage

Door: richard-veenstra | 05 mei 2016 07:11

How To

Als je in Nederland zit, zijn de kosten van 3G- of 4G-internet nog wel redelijk te behappen, maar in het buitenland een film streamen kan een zeer dure aangelegenheid worden. Gelukkig zijn er handige apps waarmee je je dataverbruik op je iPad gemakkelijk in kaart brengt.

Zorg voor vertrek in ieder geval dat je precies weet wat voor databundel je hebt, zodat je achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Om gebruik te kunnen maken van het datanetwerk van een mobiele provider moet je iPad wel over een simkaart beschikken. Lees ook: Zo doe je dat: Streamen op je mobiel.

iOS

Voor basisinformatie over je datagebruik hoef je geen aparte app installeren. Ga naar Instellingen en tik op Mobiel netwerk. Onder Mobieledatagebruik zie je hoeveel data je al hebt verbruikt in de huidige periode. De huidige periode staat voor de periode vanaf dat je je iPad opnieuw hebt ingesteld. Wil je de periode resetten, tik dan onderin op Stel gegevens opnieuw in. Je kunt in dit menu bovendien per app inschakelen of het van je mobiele netwerk gebruik mag maken.

Er zijn ook verschillende apps te vinden in de App Store, maar één van de meest overzichtelijke is Data Usage. De basisversie biedt je voldoende informatie over het verbruik van je data en kost 0,99 euro. Als je de app opstart, kun je kiezen of je wilt dat de app meldingen mag sturen. Dat is wel zo handig, aangezien je dan een waarschuwing krijgt wanneer je databundel bijna is opgebruikt.

Geef de app toestemming om meldingen te sturen.

Databundel ingeven

Als eerste moet je de app voeden met wat informatie. Data Usage moet weten wat voor soort databundel je hebt en of deze bundel per maand wordt vernieuwd of na bijvoorbeeld een paar dagen. Tik op de optie Cellular Billing Settings om de gegevens van je databundel in te voeren. Achter Cellular Billing Cycle Quota geef je aan hoeveel megabyte of gigabyte je bundel heeft. Vergeet bij gigabyte niet de optie achter Quota Unit te veranderen in GB. Als je databundel op elke eerste van de maand weer wordt teruggezet, dan kies je bij Monthly Reset on voor de optie 1st. Heb je een databundel voor een week, dan geef je dit aan bij Weekly Reset on. Het kan ook zijn dat je een databundel hebt die bijvoorbeeld tien dagen geldig is. In dit geval kies je Select Custom Period en geef je achter Specify Reset Days het getal 10 aan. Als je een beperkte wifi-bundel hebt, kun je dit ingeven onder WiFi Billing Settings op de vorige pagina.

In dit geval beschik je over een databundel van 5 gigabyte en wordt de bundel op de eerste van de maand weer vernieuwd.

Dataverbruik bekijken

Om te zien hoeveel data je hebt verbruikt, tik je op cellular of wifi. Cellular staat voor je mobiele netwerk, wifi uiteraard voor data die je downloadt als je met een wifi-netwerk verbinding maakt. De app laat weten dat je goed zit door een groene balk bovenin beeld weer te geven.

De app geeft aan dat we slechts 0,4% van onze 5GB-bundel hebben verbruikt en dat het nog 23 dagen duurt voordat de bundel vernieuwd wordt.

Data Usage ****

Prijs: € 0,99 (+ in-app-aankoop)

Omvang: 4,6 MB

0 Reactie(s) op: Dataverbruik bijhouden op je iPad met Data Usage

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.