De 10 leukste smartphone-games

Door: Stefanie Katzenbauer | 22 september 2019 13:37

games voor smartphones
Review

Soms ben je gewoon even toe aan ontspanning of je zoekt een manier om wat tijd te doden. Bijvoorbeeld tijdens het wachten op de trein of in de wachtkamer voor de tandarts. Onze smartphones zijn de heilige graal op het gebied van kortdurend en moeiteloos vermaak. Dit zijn de leukste games voor smartphones.

Real Racing 3

Real Racing 3 is een EA game. In deze racegame kun je realistische auto’s en settings verwachten. Je kunt kiezen uit verschillende auto’s en verschillende circuits. Je bestuurt je raceauto door je telefoon naar links en rechts te bewegen. Op het scherm zelf kun je nog allerlei keuzes maken om jouw positie te bevorderen. Je komt verder in het spel naar mate je meer uitdagingen voltooid. Zo speel je ook nieuwe opties in de game vrij. Deze opties kun je vervolgens weer aanschaffen met het prijsgeld dat je verdiend hebt met racen. In de game speel je tegen echte spelers op verschillende momenten in de tijd. Dit houdt wel in dat de game regelmatig bestanden moet downloaden en je uiteindelijk met je Google Play profiel moet inloggen om tegen anderen te kunnen spelen.

(Android/iOS)

games voor smartphones

Oceanhorn

Het eerste deel van het verhaal van Oceanhorn kun je gratis spelen. Daarna moet je het volledige spel kopen. Dat is het echter waard als je ziet hoeveel tijd en aandacht er gestoken is in het ontwerp en het verhaal van Oceanhorn. Fans van de Zelda spellen zullen deze smartphone game dan ook zeker kunnen waarderen. De machanics van het spel zijn erg simpel en heb je snel onder de knie. Je beweegt je personage door met je vinger over het scherm te swipen. Net als in Zelda zijn hier ook genoeg vazen te vinden met beloningen erin verstopt als je ze stuk gooit. Je gooit vazen en vaten door de actieknop in te drukken en over het scherm te swipen. Door opdrachten uit te voeren verzamel je levens, muntjes en kom je verder in het verhaal van Oceanhorn.

(Android/iOS)

games voor smartphones

Hearthstone

Hearthstone is een kaartspel waarbij je tegen fictionele tegenstanders speelt. Je bouwt je eigen deck op met allerlei soorten monsters, actiekaarten en spreuken die je tegenstander schade toebrengen. Op basis van je healthpunten wordt bepaald wie er wint en het spelen van kaarten kost manapunten. Door strategisch kaarten in te zetten en daarmee schade aan je tegenstander toe te brengen, win je het spel. Hoe vaker je wint, hoe meer kaarten je als beloning krijgt. De interface van dit spel is overzichtelijk en de uitleg is eenvoudig, je hebt het zo onder de knie. Dat maakt Hearthstone een perfect spelletje om kort tussendoor te spelen.

(Android/iOS)

games voor smartphones

Harry Potter Wizards Unite

Harry Potter en Pokémon Go fans hebben een tijdje op deze smartphone game moeten wachten, maar nu is hij er toch echt: Harry Potter Wizards Unite is een soortgelijk spel als Pokémon Go maar dan in de Harry Potter wereld gesitueerd. Wezens uit de magische wereld zijn ontsnapt in onze ‘Muggle World’ en jij moet deze wezens en abnormaliteiten opsporen en zien te vangen. Het spel is leuk om mee de deur uit te komen maar heeft een paar kleine minpuntjes: je moet namelijk erg veel doen in het spel, waardoor je niet echt vooruitkomt. En dat bedoelen we letterlijk: je moet namelijk door de echte wereld lopen om magische beesten te vangen. Het vangen kan behoorlijk veel tijd in beslag nemen, maar de echte Harry Potter fans zullen zich hier niet door laten tegenhouden.

(Android/iOS)

games voor smartphones

Dr. Mario World

Voor wie zin heeft in een kort en laagdrempelig spelletje met een nostalgische sfeer is Dr. Mario World de ideale game. Met klassieke Nintendo muziek en personages uit de Mario wereld is dit een vrolijk en vermakelijk spelletje. In het spel moet je virussen verslaan door ze te vangen met pillen. Het is een soort tetris vermengd met 4-op-een-rij met verschillende levels die je uit kunt spelen. Dus voor wie Candy Crush nog op zijn telefoon heeft staan: Dr. Mario World is de nieuwe en nostalgische vervanger!

(Android/iOS)

games voor smartphones

Trivia Crack 2

Trivia Crack 2 is, vanzelfsprekend de opvolger van de eerste versie van Trivia Crack en typisch bedoeld zoals games voor smartphones bedoeld zijn: je kunt het laagdrempelig spelen en verbinding maken met je vrienden. Met dit tweede deel heb je toegang tot een nog grotere database aan quizvragen die je kunt spelen met vrienden of vreemden. Je kunt kiezen uit drie modussen: de klassieke modus waarin je aan het rad spint en een vraag uit één van de zes categorieën krijgt. Enkele categorieën zijn sport, historie en amusement. Door drie vragen op rij goed te hebben, speel je een personage vrij. Wie het eerst alle zes personages gewonnnen heeft, wint het spel. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit de modus torenduel en de dagelijkse uitdaging. Met elke modus kun je voor andere aspecten sparen in het spel, wat het extra leuk en uitgebreid maakt.

(Android/iOS)

games voor smartphones

Pocket City

Pocket City is verslavend, dat merk je meteen. In deze smartphone versie van Sim City bouw je je eigen stad waarbij je huizen, wegen en voorzieningen moet bouwen. Met elk nieuw bouwsel bouw je je stad verder uit. Daarmee moet je natuurlijk ook je inkomsten en uitgaven in de gaten houden. In hiervoor bedoelde grafieken kun je bijhouden welke voorzieningen en gebouwen nodig zijn om jouw stad naar het volgende niveau te tillen. Je kunt dus praktisch blijven bouwen in Pocket City en juist dat maakt dat je het spel bijna niet weg kunt leggen.

(Android/iOS)

games voor smartphones

Oddmar

Oddmar is een spel over de oude Vikings. Het spel wordt afgewisseld met prachtig geanimeerde filmpjes over het leven van de kleine Oddmar. Oddmar valt, zoals de naam al suggereert, een beetje buiten de (viking)boot. Hij houdt niet van vechten zoals vanzelfsprekend is bij het ruwe Vikingvolk. Op een dag krijgt hij echter een magisch geschenk van een fee, dat geschenk moet zijn plekje in Valhala garanderen. Het uiteindelijke spel is een platformgame waarin je met Oddmar door de levels springt. De controls zijn makkelijk en je hebt slechts je twee duimen nodig om met Oddmar aan de slag te gaan. Dit houdt wel in, in tegenstelling tot de andere games die in dit artikel genoemd werden, dat dit spel zich minder goed leent om op een tablet gespeeld te worden.

(Android/iOS)

games voor smartphones

Stranger Things: The Game

Stanger Things: The Game ziet er exact zo uit als je van een Stranger Things spel verwachten zou. Met een pixelachtige jaren ’80 look en de bekende Stranger Things tune doet het denken aan een oude arcadegame, maar dan voor je smartphone. Het spel begint met Hopper die de mededeling krijgt dat de vier jongens uit Stranger Things verdwenen zijn. In ouderwetse Nintendo stijl ga je op zoek naar de verdwenen kinderen. De mechanics van dit spel wijzen zich vanzelf en je wordt meteen meegezogen in het verhaal dat zich op een rustige manier ontvouwt. Ideaal voor wie zin heeft in een goed maar laagdrempelig spel met een spannende en avontuurlijke insteek.

(Android/iOS)

games voor smartphones

Vainglory

Vain Glory is een spel voor diegenen onder ons die ervan houden om zich vast te bijten in een spel en zich alle tips en trucs meester te maken. Om Vain Glory succesvol te kunnen spelen, moet je namelijk behoorlijk wat tijd steken in het leren van de mechanics. Je kunt uiteindelijk zelf een build maken waarbij je kan kiezen uit verschillende factoren. In het spel zelf kun je nieuwe wapens kopen om jouw personage beter te maken. Elke set speel je tegen een live speler. Je doel is om voor je tegenstander aan de overkant van de kaart te komen en daar het Vain Crystal te vernietigen. Omdat het een behoorlijk heftig spel is, vraagt het wel iets van je smartphone. Het is dus aan te raden deze game niet te spelen op oudere smartphones.

(Android/iOS)

games voor smartphones

1 Reactie(s) op: De 10 leukste smartphone-games

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 23 september 2019 16:46 Kasander1
    https://computertotaal.nl/artikelen/games/harry-potter-wizards-unite-apk-bestand-downloaden/
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.