De 25 beste extensies voor Google Chrome

Door: onno-karman | 15 november 2010 15:37

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5

Sinds Chrome 4 is het ook bij de razendsnelle browser van Google mogelijk om extensies toe te voegen. Installeren is erg eenvoudig en met een paar keer klikken voor elkaar. En mocht een extensie onverhoopt niet bevallen, dan is hij zo weer verwijderd! Wij selecteren de 25 beste en handigste uitbreidingen van dit moment.

1. Bekijk pdf-bestanden via Google Documenten

Adobe Reader is sinds al een aantal jaar niet zo populair meer. De reden hiervoor is dat het programma inmiddels zo groot is geworden, dat veel mensen het als log en langzaam bestempelen. En het is dan ook niet zo gek dat bijvoorbeeld Foxit Reader flink aan populariteit heeft gewonnen. Ook Google biedt nu via Google Documenten de mogelijkheid om pdf-bestanden te bekijken. Gewoon direct online dus! Met de extensie Docs PDF/PowerPoint Viewer opent u pdf-bestanden in Chrome. Zoals de naam al aangeeft, kunt u er tevens PowerPoint-presentaties mee bekijken.

U kunt zonder een pdf-reader te installeren, toch pdf-documenten bekijken.

2. Nu.nl onder de knop

Wilt u altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws en surft u dagelijks meerdere malen naar nu.nl om te kijken of er nog wat gebeurd is in de wereld? Dan is de extensie NU.nl Nieuws een handige uitbreiding die u tijd kan besparen. In de menubalk verschijnt een extra knop. Wanneer er nieuws is, dan ziet u dit direct weergegeven op de knop in de vorm van een groen getal. Klikt u erop, dan ziet u een overzicht van de laatste nieuwskoppen. Ook worden de laatste video's en een overzicht van het weer en de files getoond.

De populairste nieuwswebsite van Nederland direct onder de knop.

3. Internet Explorer binnen Chrome

Helaas is het nog steeds zo dat niet alle websites voldoen aan de webstandaarden zoals die gedefinieerd zijn door het World Wide Web Consortium (W3C). En in die gevallen kan het noodzakelijk zijn dat u in plaats van Chrome, toch gebruik moet maken van Internet Explorer om een bepaalde website te bekijken. Het mooie is dat u met de extensie IE Tab binnen Chrome een tabblad kunt openen dat zich gedraagt als Internet Explorer. En u kunt de extensie zelfs zo instellen dat bepaalde websites standaard in een IE-tabblad openen.

U hoeft Chrome niet te verlaten om een site in Internet Explorer te bekijken.

4. Fraaie fotomuur

Een van de mooiste plug-ins voor Chrome is CoolIris. Met deze extensie wordt het bekijken van foto's op Flickr, Google Images, Facebook en Picasa een lust voor het oog. De foto's worden weergegeven op een praktisch oneindige 3D-muur. U kunt heel snel heen en weer scrollen en de foto's vergroten zonder dat u hoeft door te klikken naar een andere pagina. Wanneer u op een website met uw muiscursor over een foto beweegt, verschijnt het CoolIrispictogram, klik hierop en de foto's worden met CoolIris getoond op de fraaie fotomuur.

CoolIris is een erg fraaie extensie voor het bekijken van foto's.

5. Blokkeer advertenties

Veel mensen hebben een grote hekel aan reclame. Nu is het natuurlijk wel zo dat voor niets de zon opgaat en dat veel websites zonder advertentie-inkomsten niet kunnen bestaan. En eerlijk is eerlijk: sommige advertenties kunnen wel degelijk interessant zijn. Mocht u echter toch reclamevrij willen surfen, dan is AdBlock voor Chrome een uitstekende advertentiekiller. Standaard wordt het meeste gefilterd, maar mocht er toch nog een advertentie doorheen glippen, dan heeft AdBlock een functie om deze alsnog te blokkeren.

Geen zin in reclame? AdBlock voor Chrome blokkeert (bijna) alles!

1 Reactie(s) op: De 25 beste extensies voor Google Chrome

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 20 augustus 2019 15:47 r.santifort1
  Een hele goede extensie die niet mag ontbreken in het rijtje is Shop Alert. Als je aan het winkelen bent wordt gecontroleerd of je wel de scherpste prijs hebt gevonden. Als er een andere webwinkel is die goedkoper is, dan krijg je een alert in de vorm van een pop up, dit is de extensie: https://chrome.google.com/webstore/detail/shop-alert/ccnihhffonkjkmjjpiabglipkcedfbma?authuser=0&hl=nl
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.