De 35 beste Android-apps van 2015

Door: Joris Peterse Joris | 15 december 2015 15:12

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6
  7. pagina 7

Er staan zo veel fantastische apps in Google Play, dat je de draad een beetje kwijt kunt raken. Wij hebben de 35 beste Android-apps voor je op een rijtje gezet die je echt op je smartphone of tablet moet hebben staan.

Natuurlijk heb je al evergreens als Buienradar, Facebook en WhatsApp op je Android-device staan. In Google Play staan echter talloze fantastische apps waar je misschien nog nooit van hebt gehoord, maar die zeker niet zouden misstaan op je toestel. We zetten de mooiste pareltjes voor je op een rij. Lees ook: Laat Android-apps moeiteloos op je computer draaien.

Wallmax

Een handige bron voor nieuwe wallpapers is Wallmax. In tegenstelling tot andere wallpaper-apps vind je hier geen rotzooi en worden de achtergronden in een overzichtelijke interface getoond. De app is nog behoorlijk onder constructie, hierdoor is het aanbod nog niet enorm groot en kun je nog niet op tags zoeken. Desondanks is Wallmax nu al een goede bron voor een schitterende wallpaper.

Kodi

De naam Kodi zegt je misschien niet zoveel, de naam XBMC misschien wel. Kodi is als het ware XBMC's mediacenter, maar dan voor Android. Vooral als je een Android-stick gekoppeld hebt aan je tv is de app heel fijn. Kodi is een overzichtelijk mediacenter vanwaar je al je foto's, video's en muziek afspeelt. Bovendien zijn er plugins verkrijgbaar om de functionaliteit uit te breiden. Voor het kleine scherm van smartphones is Kodi ongeschikt, dan kun je beter de galerij blijven gebruiken om je media mee af te spelen.

Swift Remote

Met Swift Remote geef je je Windows-pc commando's en is het mogelijk bestanden over en weer te sturen, zolang beide apparaten in hetzelfde netwerk zitten. Om het te laten werken heb je wel een programmaatje nodig. Zodra je verbinding hebt gelegd geeft de app je een set opties, volumebediening, brightness, uitschakelen, etc. Maar het is ook mogelijk om de muis te besturen. Zo beheer je al je pc's in je thuisnetwerk vanaf je luie stoel.

Silent Boot

Opstartgeluidjes van je Androidtoestel kunnen mateloos irritant zijn, vooral als je je toestel in een publieke ruimte aanzet. Dit probleem tackel je met Silent Boot. Wanneer je de app inschakelt zorgt hij ervoor dat het geluid stil wordt gezet wanneer je Android uitschakelt, handmatig, maar ook als de batterij leeg is. Dit heeft als gevolg dat je toestel ook geen geluid produceert wanneer je hem later weer aan zet. Dat scheelt een hoop ongemakkelijke situaties.

Unclouded

Er zijn talloze cloudopslagdiensten en als je liever niet betaalt voor extra opslagruimte of om voor werk en hobby ook graag cloudopslag gebruikt, dan heb je vaak meerdere accounts bij meerdere aanbieders. Unclouded maakt het beheer van meerdere cloud-accounts tegelijkertijd eenvoudig. Je cloudopslagdiensten worden overzichtelijk in een verkenner-interface getoond, inclusief een zoekfunctie en sorteerfunctie op grootte of bewerkingsdatum. Helemaal prettig is de mogelijkheid dubbele bestanden op te sporen. Dat maakt Unclouded een onmisbare tool voor gebruikers van Dropbox, Google Drive, OneDrive of Box.