Dood de tijd met de 5 beste gratis puzzelgames voor Android

Door: andre-kies andre-kies | 31 juli 2014 08:01

Apps & Software

In de Play Store van Google vind je honderden puzzelspellen. Wij hebben de leukste en meest uitdagende games tussen al dat geweld opgezocht, zodat jij straks de leukste gratis puzzelgames kunt spelen. Tijd om je hersenen eens te laten kraken!

Block Puzzel Revolutie

In Block Puzzel Revolutie is het de bedoeling om Tetris-achtige blokjes op het lichtgekleurde gedeelte van het vlak te plaatsen, op een dusdanige manier dat alle puzzelblokjes daarin passen. Er is altijd maar één mogelijkheid om een puzzel op te lossen, dus als je een blokje verkeerd plaatst, dan kun je de puzzel niet afmaken.

Hierdoor ben je veel aan het puzzelen waar de verschillende blokken moeten komen. Dit spel kent behoorlijk veel niveaus variërend van makkelijk tot zeer uitdagend. In totaal zijn er duizenden puzzels aanwezig, waardoor je uren speelplezier uit deze gratis puzzelgame haalt.

Je ziet het vanzelf als de blokjes op de goede plaats liggen.

Can You Escape

In Can You Escape kom je telkens in een nieuwe kamer waar je raadsels moet oplossen om de deur naar de volgende kamer te openen. De ene keer zoek je naar sleutels in prijzenkasten, de andere keer moet je kluizen openen door de juiste getallen te vinden. Elke kamer is compleet anders en wordt steeds moeilijker. Het einddoel is om alle kamers uit te spelen, maar om zover te komen zul je in de meeste kamers elk hoekje en ieder deurtje of opening moeten doorzoeken.

Als je Can You Escpae dan toch hebt uitgespeeld, dan zijn er nog andere games van dezelfde makelij waarin het principe onveranderd blijft en waarin je de mysteries per kamer moet oplossen. Zo heb je Can You Escpae Epic, Can You Escape - Tower en Can You Escape - Adventure nog als je de eerste game hebt uitgespeeld.

Versla de puzzel in de kamer en de deur gaat voor je open.

Guess The Character: Cartoon

Nieuwe en oude cartoonpersonages zijn gebundeld in het raadspelletje Guess The Character: Cartoon. Je krijgt per level zo'n vijftien tot twintig personages te zien, waarbij jij de juiste naam moet zoeken en invullen. Als je genoeg personages hebt geraden, dan mag je naar het volgende level waarin je wederom probeert er zoveel mogelijk te raden.

Hierin zitten personages verwerkt uit de oudere series van Hanna-Barbera, alsook uit Disney, South Park en Family Guy. Als je minder hebt met tekenfilms, maar bijvoorbeeld meer met gamepersonages of logo's, dan kun je ook de alternatieve games Guess The Game Quiz of Raad de Schaduw! Logo Quiz proberen. Mocht je de antwoorden niet direct zien, dan kun je munten uitgeven om hints te vragen.

Hoeveel tijdloze klassiekers ken jij nog?

Find It Zoek De Verschillen

Find it Zoek De Verschillen is het klassieke 'zoek de verschillen'-spel, waarbij je op twee foto's moet kijken waar een raampje, deurtje of ladder mist. Je krijgt telkens twee foto's op je scherm, waarbij de ene het origineel is en op de andere wat dingen zijn weggelaten.

Jij moet de vier verschillen binnen de tijd vinden om door te gaan naar het volgende level. Als je dat lukt, dan worden de puzzels moeilijker, gaat je tijdsbalkje sneller lopen en kost het meer tijd als je de foute locatie aantikt. Met al de eerder genoemde nadenkspellen is Find It erg leuke ter afwisseling.

Soms zie je door de blokjes het bos niet meer.

Logische Puzzels

Het puzzelspel Logische Puzzels is in feite een soort Rubik's Cube met foto's. Je krijgt telkens een foto te zien waarbij vier, zes, acht of meer puzzelstukjes op de verkeerde plaats staan. Door opzij of naar boven/onder te swipen kun je die stukjes op de juiste plek krijgen.

Net als bij Rubik's Cube verplaatsen verschillende stukjes mee. Hierdoor moet je bij de moeilijkere levels soms zeer goed puzzelen om alle stukjes op de juiste plaats te krijgen. Logische Puzzels is een zeer vermakelijke game die op sommige momenten ervoor zorgt dat je koste wat kost de puzzel wilt afmaken. Zeer verslavend dus!

Deze game wordt in latere levels zeer ingewikkeld.

0 Reactie(s) op: Dood de tijd met de 5 beste gratis puzzelgames voor Android

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.