De beste aangepaste launchers voor je Android-telefoon

Door: derek-walter | 25 juni 2015 14:22

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

Yahoo Aviate maakt gebruik van machinaal leren

Als je minder Google op je thuisscherm wilt en een launcher die een groot deel van het denkwerk op zich neemt, dan is Aviate een goede keuze.

Deze launcher is niet voor iedereen geschikt, maar als je een andere benadering van de launcher wilt, kan Yahoo Aviate interessant zijn. We hebben er voor het laatst naar gekeken voordat Yahoo het had opgepikt. De launcher gaat nog beter met zijn kernfuncties om dan voorheen, door je voorkeuren en andere data te gebruiken om te raden wat je wilt. En Aviate ziet er nog altijd goed uit met zijn eigen ontwerp dat losstaat van die van de andere launchers die er verkrijgbaar zijn.

Maar een groot deel hiervan komt voort uit het feit dat het nu een Yahoo product is en er zijn een heleboel diensten van de paarse web gigant ingebakken. Er is zelfs een Google Now-achtige tool links van het thuisscherm die je kaarten met informatie voorschotelt.

Over het algemeen ziet de launcher er nog steeds goed uit met geïntegreerde slimme functies zoals de mogelijkheid om vanaf de onderkant omhoog te swipen om je favoriete en recente contactpersonen te benaderen. Aviate categoriseert ook automatisch je apps, hoewel je eerst misschien even zult moeten zieken omdat jouw organisatiemethode kan verschillen van die van Yahoo.

Yahoo Aviate is een goede keuze als je een beetje een dubbel gevoel hebt bij het ecosysteem van Google en als je wilt dat de telefoon een groot deel van het nadenken en organiseren op zich neemt. Yahoo's zoekprestaties zijn veel minder dan die van Google, maar dat komt deels doordat Yahoo zoveel minder over je weet. Aviate is een manier om dat zo te houden.

Apex Launcher voor thema's en aanpassingen

Met de Apex Launcher kun je vrijwel alles aanpassen.

De Apex Launcher is een andere krachtige optie, beschikbaar voor elk apparaat dat op Android 4.0 of later draait. Het heeft, net als Action Launcher, een freemium model waarbij de meeste functies gratis beschikbaar zijn. Om alles te ontgrendelen moet je echter 4 dollar betalen.

Het is de moeite waard, aangezien je eenvoudig het aantal apps je in de dock, het uiterlijk van notificaties en de volgorde van je thuisschermen kunt veranderen. Maar de meeste kracht zit hem in aanpasbare Apex Actions, waarmee je een snelle link op een specifiek scherm kunt zetten of een bepaalde functie op het thuisscherm. Je kunt ook door middel van spraak zoeken door vanaf een willekeurig scherm "OK, Google" te zeggen, net als met de Google Now Launcher.

Wat Apex Launcher doet opvallen is de enorme hoeveelheid beschikbare thema's; er is een enorme gemeenschap van makers die bijna elk mogelijk ontwerp voor het thuisscherm van een smartphone hebben bedacht. Veel thema's zien eruit alsof ze op één van de Motorola Droid modellen thuishoren, terugblikkend op de tijd waarin Android een uitgesproken "boze robot" esthetiek had.

Heb je een launcher nodig?

De mate waarin je je apparaat wilt veranderen is aan jou. Hoewel Samsung en LG hun aangepaste interfaces enorm hebben verbeterd, ben je als je meer functionaliteit wilt beter af met één van deze opties.

Een andere goede trend is dat veel launchers, Yahoo Aviate uitgezonderd, Google's gesproken commando's en Google Now in het nieuwe thuisscherm kunnen opnemen, waardoor je een meer verbonden ervaring hebt dan wanneer al die data in de Google Search app verstopt zit. Aangezien Android dit jaar een andere grote release kan verwachten zul je meer innovatie op dit gebied gaan zien omdat bedrijven hun invloed willen uitoefenen op het apparaat dat je overdag waarschijnlijk het meeste gebruikt.

2 Reactie(s) op: De beste aangepaste launchers voor je Android-telefoon

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 25 juni 2015 20:37 Anoniem
  zieken?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 27 juni 2015 09:57 Anoniem
  heb doodle launcher op mijn gsm ook erg leuk
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.