De 12 beste agenda-apps voor je iPhone

Door: kees-krick | 09 mei 2014 08:30

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

iOS 7 ziet er verbazingwekkend mooi uit. Alleen de agenda valt voor veel mensen tegen. De agenda ziet er minder overzichtelijk uit en het werkt allemaal net even wat minder soepel dan voorheen. Gelukkig bestaan er nog genoeg andere goede agenda-apps die wel fijn werken.

Week Calendar

Week Calendar is een uitgebreide en zeer overzichtelijke agenda-app die alle overzichten kan laten zien die je mogelijkerwijs nodig hebt, zoals alle afspraken op een bepaalde dag, een duidelijke weekweergave of een maand- of jaarkalender. Door horizontaal te vegen of via de pijlknoppen in de kopregel spring je snel naar een volgende of vorige periode.

Via die kopregel kun je ook rechtstreeks een datum of weeknummer kiezen. Wat ook niet ontbreekt is een lijstweergave, zodat je snel door alle afspraken kunt bladeren. Bovendien kun je erin zoeken. Kies je voor Agenda, dan zie je opnieuw een weekweergave, maar nu zoals je dit uit een papieren agenda kent. Verder zijn er maar liefst twee maandweergaven mogelijk. Eentje waarbij de afspraken onder de maandkalender staan opgesomd, vergelijkbaar met de vroegere agenda-app van Apple. En eentje met de optie Mini Maand, waarin je alle afspraken heel klein in de kalender zelf ziet.

Prijs: € 1,99 (+ in-app-aankopen)

Omvang: 13,1 MB

App Store

Week Calendar heeft een handig weekoverzicht.

Agenda Calendar 4

Agenda Calendar 4 heeft nagenoeg alle knoppen vervangen door veegbewegingen. Door horizontaal over het scherm te vegen, schakel je tussen een halfjaarlijkse, maandelijkse en lijstweergave. Ook de instellingen zijn op deze manier te bereiken. In de maandweergave zie je onderin de afspraken op een door jou geselecteerde dag. Veeg je omhoog, dan kom je in de dagweergave terecht, met bovenin in het klein nog een maandkalender.

Naar een volgende of vorige periode springen kan door verticaal te vegen of door vanuit de rechter schermrand naar links te vegen, waarna een verticale balk met maanden verschijnt. Hier kies je vervolgens de gewenste maand. Een weekoverzicht ontbreekt en je kunt de agenda alleen staand bekijken. Al met al heeft Agenda Calendar 4 iets minder overzichten en ook duurt het even voordat je snel van het ene naar het andere overzicht en tussen perioden springt, maar na enige gewenning valt er best goed mee te werken.

Prijs: € 1,79

Omvang: 7,2 MB

App Store

Veeg in maandweergave omhoog om in dagweergave te komen in Agenda Calendar 4.

Calendars 5

Boven in het scherm kun je in Calendars 5 zien welke periode je bekijkt. Door op het pictogram van drie liggende streepjes te tikken, kun je overschakelen naar een ander overzicht, namelijk lijst, dag, week of maand. Ook het springen naar een eerdere of latere periode werkt eenvoudig door onder in het scherm op een periode te tikken of door over het balkje te vegen.

Afspraken invoeren doe je door een zin in te typen. De app decodeert de tekst, mits de afspraak in het Engels is opgegeven. Achteraf details zoals begin- en eindtijd opgeven kan natuurlijk ook. Voor deze agenda-app moet wel een pittige prijs betaald worden.

Prijs: € 5,99

Omvang: 21,1 MB

App Store

In Calendars 5 kies je onderin een periode. Tik bovenin voor de andere weergaven.

Easy Calendar

Easy Calendar laat een weekoverzicht zien waarbij maandag, dinsdag en woensdag in de linkerkolom staan en de overige dagen in de rechterkolom. Voor werkdagen is zodoende meer ruimte beschikbaar dan voor het weekend. Kantel je je telefoon, dan zie je op dezelfde manier een aantal weken naast elkaar.

Tik je op het weeknummer bovenin, dan verschijnt er een kalender van zes maanden waarmee je snel naar een andere periode kunt springen. Tik op de kopregel van een dag om het dagoverzicht in een soort pop-up te bekijken. Veel verschillende overzichten zijn er niet, maar alles ziet er overzichtelijk uit en de app werkt eenvoudig en intuïtief.

Prijs: € 1,79 (+ in-app-aankopen)

Omvang: 9 MB

App Store

Tik in Easy Calendar eventueel op een dag voor een pop-up met de afspraken.

2 Reactie(s) op: De 12 beste agenda-apps voor je iPhone

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 14 mei 2014 23:08 RCJB
  Een paar IOS-updates terug had ik een gratis app die de weeknummers toevoegde, maar die ben ik helaas kwijt. Wie kent deze app?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 maart 2015 22:09 Anoniem
  Sunrise! de beste en gratis! met weeknummers.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.