De beste betaalbare iPhone X-alternatieven

Door: Randolf Bouwma | 09 september 2017 13:50

Nieuws

De iPhone X is een prijzig grapje, helemaal als je de 265GB-versie neemt. Heb je niet zoveel geld over voor een nieuwe telefoon, dan vind je hier enkele van de beste én betaalbare iPhone X-alternatieven.

iPhone 7 (Plus)

De grootste Apple-fans kopen ieder jaar de nieuwste iPhone. Meteen. Om dat te kunnen veroorloven, zet men doorgaans massaal hun vorige model in de etalage. Houd de komende tijd Marktplaats dus goed in de gaten. Je kunt er namelijk relatief goedkoop een tweedehands iPhone 7 (zie boven) scoren.

En laten we wel zijn, dat is nog altijd een prima telefoon voor iOS-liefhebbers. De A10 Fusion-processor is meer dan krachtig genoeg om iOS 10 vlot te kunnen draaien. Ook op fotografiegebied gooit het toestel nog altijd hoge ogen, wat extra knap is omdat er geen sprake is van een dubbele camera. Dat is in de iPhone 7 Plus overigens wel het geval. Het ontbreken van een koptelefoon moet je op de koop toenemen.

Lees hier de iPhone 7 review terug.

Samsung Galaxy S7

Dé grote concurrent van de iPhone X is uiteraard de Samsung Galaxy S8, die ook voor de meeste mensen niet te betalen is. De Galaxy S7 is het afgelopen jaar echter flink in prijs gezakt. Houd rekening met een prijskaartje van rond de 500 euro. Vorig jaar werd het toestel nog nieuw voor 700 euro in de schappen gelegd. Scheelt al met al behoorlijk.

Ook de S7 heeft de tand des tijds goed doorstaan. Destijds al imponeerden de specificaties, die vandaag de dag nog steeds meer dan genoeg zijn voor je dagelijkse werkzaamheden. Ook de S7 staat bekend om zijn mooie foto's, daarnaast ook om zijn lange accuduur. Je kunt het slechter treffen.

Lees hier nog eens de Galaxy S7 review.

OnePlus 5

De iPhone X heeft eindelijk een oled-scherm. We zeggen eindelijk, omdat al veel telefoons de overstap van lcd naar oled hebben gemaakt. Wil je zelf ook een toestel met oled-display, dan is er genoeg keus.

Neem bijvoorbeeld de OnePlus 5. In vrijwel alle gevallen biedt dit toestel een hoop waar voor je geld. Specificaties komen overeen met veel duurdere telefoons. Kijk naar de Snapdragon 835-processor, die ook in Amerikaanse Galaxy S8-telefoons te vinden zijn. En de 6 GB aan RAM. Voor circa 500 heb je een heel mooi toestel te pakken, dat het eigenlijk alleen echt laat afweten op batterij-gebied.

Lees hier de OnePlus 5 review.

LG G6

g6

Over schermen gesproken. De iPhone X heeft nauwelijks schermranden. Net als de Galaxy S8. Maar ook in goedkopere segmenten kom je telefoons tegen die dikke doei zeggen tegen bezels. De LG G6 bijvoorbeeld.

Toen deze telefoon in april uitkwam, noemden we hem nog 'geen echte aanval op de Galaxy's en iPhones van deze wereld'. Maar die vergelijking konden we maken omdat de G6 toen voor 750 euro in de winkels lag. In korte tijd is het toestel flink in prijs gezakt, waardoor je hem nu al voor 500 euro op zak kunt hebben. Zeker het overwegen waard, want ook hier zijn de specificaties nog altijd top.

Lees meer over de LG G6 in deze review.

Huawei P10

De iPhone X heeft ook een dubbele cameraa, net als de iPhone 7 Plus overigens. En oh ja, net als zo'n beetje iedere andere telefoon die in 2017 is uitgekomen. Als je dus graag zelf ook een dubbele camera wilt ervaren, hoef je niet ver te zoeken.

De Huawei P10 is een recent voorbeeld, en een toestel dat veel waar voor zijn geld te bieden heeft. Belangrijkste pijnpunt is de emui-skin, die Android nodeloos onoverzichtelijk en trager maakt. Maar kun je daarmee werken, dan heb je aan de P10 helemaal geen slechte. En de foto's? Ook daar zijn we goed over te spreken.

Zie hier nogmaals de Huawei P10 review.

0 Reactie(s) op: De beste betaalbare iPhone X-alternatieven

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.