De beste manier om je smartphone op te laden

Door: Chwhynny Overbeeke | 26 juli 2016 11:07

How To

Het is heel vervelend als de batterij van je telefoon steeds op ongeschikte momenten leeg raakt. Hier bespreken we hoe je je batterij langer kunt laten meegaan.

Wanneer men het over smartphones heeft, gaat het bijna altijd over de batterijduur. Het is namelijk superirritant als je ergens staat en je telefoon ermee ophoudt. Tijdenlang heeft men gezegd dat je het beste de batterij zo ver mogelijk leeg kunt laten lopen, omdat hij op deze manier het langste mee zal blijven gaan. Maar is dat wel zo? Lees ook: Zo zorg je dat deze apps je batterij niet meer leegslurpen.

Volgens batterijenproducent Cadex raken de lithium-ion-batterijen die in mobiele telefoons gebruikt worden 'gestresst' als ze te ver leeglopen, wat een nadelige invloed op de levensduur kan hebben. Volgens onderzoek van Cadex kun je een aantal dingen doen om dergelijke 'stress' te voorkomen.

Stop met opladen als je apparaat is opgeladen

Cadex beweert dat de batterij in je telefoon 'gestresst' raakt als hij stroom krijgt wanneer hij volledig is opgeladen. Wanneer je apparaat is ingeplugd, wordt de batterij namelijk constant een klein beetje opgeladen om hem op 100 procent te houden. Volgens Cadex is dat niet goed voor de batterij.

Het is dan ook aan te raden om te stoppen met opladen als de batterij is opgeladen. Dus je telefoon 's nachts ingeplugd laten is geen goed idee. Cadex gaat zelfs zo ver om te zeggen dat het beter is om de batterij niet volledig op te laden. De hoge spanning is niet goed voor de batterij en zorgt opnieuw voor 'stress'.

Check ook zeker even of je niet heel veel achtergrondapps hebt draaien.

Stukje bij beetje

Je kunt het beste je telefoon zo nu en dan inpluggen om hem steeds een beetje op te laden. Volgens Cadex is het beter voor de batterij om niet in één keer flink te worden opgeladen. Zelf ben je ook veel vermoeider wanneer je lang achter elkaar gesport hebt dan wanneer je even achter de bus aan hebt moeten hollen.

Een ander voordeel is dat je eraan gewend raakt om je telefoon steeds in te pluggen, zodat je minder bang hoeft te zijn dat je onverwachts met een lege batterij komt te zitten.

Koel houden

Als je telefoon te warm wordt, heeft dit een nadelige invloed op de batterij. Vooral tijdens zware taken en het opladen wordt je apparaat snel heet. Als hij te warm wordt kun je het beste stoppen met opladen en hem een tijdje met rust laten zodat hij af kan koelen.