Wat is de beste smartphone onder de 100 euro? 7 toestellen getest

Door: Joris Peterse Joris | 23 november 2014 10:11

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6
  7. pagina 7
  8. pagina 8
  9. pagina 9

Voor nog geen 100 euro loop je al de winkel uit met een nieuwe smartphone. Maar zijn deze toestellen eigenlijk wel de moeite waard? En zo ja, welk toestel kun je dan het beste kopen?

Als je de aanschaf van een smartphone overweegt, dan denk je meestal gauw aan prijzen van honderden euro's en daar bovenop nog eens abonnementskosten van enkele tientjes. Maar in de winkels zie je steeds meer smartphones met een prijskaartje van onder de 100 euro. Prima voor wie een basistoestel zoekt om te bellen en whatsappen, als reservetoestel op vakantie of als eerste smartphone voor je kinderen. De lage prijsklasse betekent wel dat ieder toestel zwakke punten heeft. Lees ook: De 6 beste alternatieven voor de iPhone 6.

In deze test vergelijken we zeven verschillende smartphones met elkaar, die op het moment van schrijven tussen de 75 en 100 euro kosten. Niet alleen kijken we naar de prijs, maar ook naar de algemene beschikbaarheid en leeftijd. Veel Chinese fabrikanten bieden ook geweldige smartphones aan die voor bijzonder lage prijzen worden verkocht. Maar als deze alleen maar zijn te vinden in schimmige webwinkels, kiezen we liever voor de zekerheid van een goed leverbaar toestel.

Waar gebruik je je smartphone voor?

Natuurlijk staan smartphones bekend om hun overdaad aan mogelijkheden, apps, compact camera-vervangende camera en vaak een HD-scherm waarop je moeiteloos films en series kijkt. Maar bij zo'n goedkope smartphone gaat het om de basis. Hoe vlot werkt het toestel? Is de opslagruimte genoeg om een paar apps te installeren en plaatjes te ontvangen? Is het scherm fatsoenlijk afleesbaar? En tot slot natuurlijk ook de bouwkwaliteit.

In deze tabel vind je een overzicht van de specificaties en oordelen van alle geteste toestellen.

Veel winkelketens, zoals de Aldi, Intertoys of Kruidvat, verkopen ook regelmatig smartphones van merken als Wolfgang en Polaroid. Deze smartphones worden meestal tijdens actieweken aangeboden. Daarom testen we dit soort toestellen regelmatig individueel.